Nokia N70, un adevarat computer multimedia, a fost desemnat drept “cel mai bun terminal mobil pentru divertisment” de catre juriul ediÅ£iei de anul acesta a Premiilor pentru Divertisment Mobil (premiile Meffy). Nokia N70 a castigat premiul cel mare in urma unei competitii extrem de stranse. Modelul N70 este atat un telefon inteligent, cu functii specifice precum browser-ul web si email-ul, cat si un dispozitiv pentru divertisment la dimensiuni de buzunar. Display-ul la N70 este excelent pentru aplicatiile multimedia obisnuite, fotografie si videotelefonie.

Utilizatorii pot sa surprinda fotografii de inalta calitate cu camera de 2 megapixeli, sa asculte muzică la music player-ul integrat si sa receptioneze continut video in timp real prin intermediul tehnologiei 3G. In ceea ce priveste calitatea finisarii, N70 este reusit: suprafata carcasei, cu aspect metalic, arata nu numai elegant, ci este si destul de rezistenta. Tastatura, in schimb, nu este la fel de reusita: carcasa ce pare sa se ingusteze in acest loc nu lasa prea mult spatiu blocului de taste, astfel incat utilizatorul are nevoie de degete ascutite pentru a nimeri tastele individuale, punct contact putin neclar.

La capitolul capacitate de stocare, Nokia N70 sta destul de bine. 21 MB memorie interna nu reprezinta o valoare slaba, in comparatie cu modelele precedente. Nokia N70 include un slot pentru carduri RS-MC. Un card de 64 MB se livreaza cu aparatul, fiind posibila extinderea memoriei pana la 1 GB. In plus, slot-ul RS-MMC este hot-swappable: nu mai e necesara oprirea aparatului pentru a schimba cardul.