Nokia a prezentat astăzi o serie de noi dispozitive și experiențe mobile, care demonstrează existența unor granițe din ce în ce mai fluide între lumea Internetului, cea a mobilității și cea a produselor electronice. Noile computere multimedia din gama Nokia Nseries ilustrează perfect nivelul extrem de înalt al performanțelor multimedia care pot fi obținute prin îmbinarea conectivității cu tehnologia mobilă de vârf, scrie PCForum.ro.

Computerele multimedia Nokia Nseries reprezintă următoarea etapă de evoluție din domeniul tehnologiei personale de calcul”, a declarat Anssi Vanjoki, Executive Vice President & General Manager Multimedia, Nokia. „Nokia N95, de exemplu, ilustrează foarte bine nivelul la care au ajuns computerele în acest moment; dispozitive portabile, de dimensiuni mici, capabile să te conecteze la informație, la servicii, la conținut și la oameni exact atunci când ai nevoie. Acesta este segmentul cu cea mai rapidă creștere de pe piața mobilității, iar vânzările de computere multimedia Nokia Nseries au cumulat, numai anul acesta, 10 milioane de unități. 

Nokia N95 este un computer multimedia all-in-one cu un design inovator (dublu capac glisant), GPS integrat, cameră de 5 megapixeli și suport pentru rețele mobile de înaltă viteză. Cu noul terminal Nokia, utilizatorilor le va fi mai ușor să urmărească și să înregistreze secvențe video, să-și asculte melodiile preferate, să facă fotografii de calitate înaltă, să navigheze pe Internet și să-și verifice email-ul, oricând și oriunde doresc. Computerul multimedia Nokia N75, creat special pentru piețele americane, are un design extrem de atrăgător “ subțire și pliabil “ și oferă suport pentru toate experiențele multimedia caracteristice gamei Nokia Nseries, inclusiv funcții pentru muzică, funcții foto și acces la servicii Internet.

„Dar tehnologia performantă nu este singurul lucru care contează”, a continuat Anssi Vanjoki. „Creăm, de asemenea, experiențe unice, care le permit oamenilor să nu se îndepărteze niciodată de pasiunile lor, oriunde ar merge”.

ads

Nokia N95 are GPS integrat, încorporând și o aplicație cartografică. Aceasta le oferă utilizatorilor acces la hărți naționale și regionale, precum și la o hartă a lumii, ceea ce permite găsirea rutelor dorite sau a unor furnizori de servicii necesari la un moment dat, precum restaurantele și hotelurile – într-o zonă de căutare de peste 100 de țări.

Sursa: www.pcforum.ro