Nokia X este noul nume pentru Normandy, smartphone-ul Android la care se lucrează dinainte de preluarea companiei de către Microsoft, este un dual-SIM ieftin, probabil gândit pentru piețele unde Asha a făcut furori. Un soi de versiune modernă a Asha, cu elemente împrumutate și de la Windows Phone. Probabil platforma Microsoft nu merge adaptată la dual SIM-uri. Elementele de interfață dezvăluite de Evleaks par reale și sunt inspirate și din platforma S40 de la Asha. Telefonul pare real și a apărut deja și în testele benchmark.

Nokia Normandy - Antutu benchmark
Nokia Normandy – Antutu benchmark

Update(24 ianuarie) : Nokia X este un nume dezvăluit tot de Evleaks. Lansarea oficială ar urma să fie pe 24 februarie la Mobile World Congress. Încerc să fiu acolo pentru a vă scrie despre acest model. Dacă informațiile se vor confirma.

Nokia X Normandy, cu nume de cod Nokia A110, ar urma să aibă un procesor Qualcomm Snapdragon, ecran de 4 inch cu rezoluție 854×480 de pixeli, cameră foto de 5 megapixeli.

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:
Nokia Normandy Android UI
Nokia Normandy Android UI

Culorile sunt aiurea, dar amintesc de cele de la Windows Phone, ca și unele dintre meniuri. Se văd clar cele două SIM-uri. Singura veste bună ar fi că are Android 4.4.1 KitKat.

O altă explicație logică ar fi că este un terminal “clonă” realizat de vreo firmă chinezească, care chiar imită un Asha sau Lumia, dar vine cu Android 😉

 

Via

* Acest articol a fost postat pe 9 ianuarie și actualizat pe 24 ianuarie datorită noilor informații apărute.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!