Nokia X este noul nume pentru Normandy, smartphone-ul Android la care se lucrează dinainte de preluarea companiei de către Microsoft, este un dual-SIM ieftin, probabil gândit pentru piețele unde Asha a făcut furori. Un soi de versiune modernă a Asha, cu elemente împrumutate și de la Windows Phone. Probabil platforma Microsoft nu merge adaptată la dual SIM-uri. Elementele de interfață dezvăluite de Evleaks par reale și sunt inspirate și din platforma S40 de la Asha. Telefonul pare real și a apărut deja și în testele benchmark.

Nokia Normandy - Antutu benchmark
Nokia Normandy – Antutu benchmark

Update(24 ianuarie) : Nokia X este un nume dezvăluit tot de Evleaks. Lansarea oficială ar urma să fie pe 24 februarie la Mobile World Congress. Încerc să fiu acolo pentru a vă scrie despre acest model. Dacă informațiile se vor confirma.

Nokia X Normandy, cu nume de cod Nokia A110, ar urma să aibă un procesor Qualcomm Snapdragon, ecran de 4 inch cu rezoluție 854×480 de pixeli, cameră foto de 5 megapixeli.

Nokia Normandy Android UI
Nokia Normandy Android UI

Culorile sunt aiurea, dar amintesc de cele de la Windows Phone, ca și unele dintre meniuri. Se văd clar cele două SIM-uri. Singura veste bună ar fi că are Android 4.4.1 KitKat.

O altă explicație logică ar fi că este un terminal „clonă” realizat de vreo firmă chinezească, care chiar imită un Asha sau Lumia, dar vine cu Android 😉

 

Via

* Acest articol a fost postat pe 9 ianuarie și actualizat pe 24 ianuarie datorită noilor informații apărute.