Nokia X, unul dintre modelele de top ale companiei lansate pe vremea Microsoft, ar putea fi relansat. În China au apărut deja reclame de genul celei de mai jos, dacă nu este un teasing pentru altceva, atunci HMD Global ar putea face un nou model de smartphone.

Reclamele sunt afișate prin Mall-uri și cinematografe, dacă am înțeles corect. Deocamdată nu avem foarte multe detalii despre acest smartphone, dar din imagini se anunță interesant.

Nu e clar de ce ar folosi numele Nokia X, pentru că nu este un model aniversar și nici nu au ajuns cu numerotația la 10. Deocamdată sunt la Nokia 8 Sirocco, modelul de top, iar despre Nokia 9 circulă zvonuri de mult timp, dar nu a fost lansat. Aparent Nokia X nu are ecran cu moț, cum m-aș fi așteptat eu la un astfel de nume. Dar este clar că este un model de top.

ads

Nokia are nevoie de un flagship puternic, cu dotări de top comparabile cu modelele rivalilor. Văd că și noul Nokia X pare să aibe ecranul cu margini curbate de la Nokia 8 Sirocco. Dar în afară de asta nu prea avem alte informații privind detaliile tehnice.

New-mysterious-Nokia-X-coming-soon

Cei de la Phone Arena speculează că ar fi un model mid-range, care va veni cu procesoare Snapdragon sau Mediatek și va fi lansat inițial pe piața din China.

Presupusa dată de lansare pentru acest nou model pare să fie 27 aprilie. Zvonul are sens, HMD Global a tot relansat modele vechi, pe de o parte pentru că nostalgia vinde bine și oamenii își aduc aminte cu drag de fostele telefoane. Nokia X a fost însă un model foarte ieftin și primul cu Android făcut de Nokia sub bagheta Microsoft. A prins bine tocmai pentru că era ieftin, dar nu a fost continuat, deși Microsoft avea tot interesul să cucerească zona de Android, nu a făcut-o.

Sloganul noului model este „Share more joy” – împarte mai multă bucurie – iar pe afiș apare data de 27 aprilie. De asemenea, unii speculează că X-ul este format din două modele diferite, nu din același telefon. Deci e posibil să fie două variante lansate peste fix 11 zile.