Nokia X, primul smartphone dual-SIM cu Android realizat de finlandezi înaintea transferului către Microsoft, ajunge în România în oferta Cosmote. Modelul mi-a ajuns la teste, revin peste câteva zile cu impresii despre el. Eu l-am testat și la Barcelona, am scris aici care au fost primele impresii. Îmi place mai mult modelul mare, XL, dar nu am avut ocazia încă să testez versiunea.
Nokia X este un proiect interesant și cred că are șanse de reușită pentru că publicul vrea telefoane ieftine și vrea Android. Nu știu dacă Microsoft va păstra linia Nokia X și nu știu dacă plănuiesc vreun model mai răsărit. Dar ar fi păcat să lase ocazia să le scape 🙂
Cosmote este primul operator care aduce în România acest telefon Nokia cu acces la universul aplicațiilor Android. Nokia X este un model 3G cu dotări foarte bune pentru prețul la care este disponibil.
Noul X are de asemenea aplicaţii proprii Nokia, inclusiv câteva aplicații Microsoft. Din păcate nu are acces direct la Google Play.
Nokia X Dual SIM are un display de 4 inci, cu o rezoluție de 800×480 pixeli, un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon de 1 GHz, 512 MB memorie RAM, 4 GB capacitate de stocare, suport microSD și o cameră foto de 3 megapixeli.
Nokia X Dual SIM este disponibil în magazinele Cosmote, Romtelecom şi Germanos la prețul de 89 lei împreună cu abonamentul Cosmote Free M pe 24 de luni (15 euro pe lună și include 250 de minute naționale și internaționale în Zona 1, 250 de SMS-uri naționale, nelimitat minute în rețea și în Romtelecom, SMS-uri în rețea, precum și trafic de date 250 MB). Smartphone-ul este, de asemenea, disponibil și fără contract la prețul de 499 lei.
Telefonul asta poate fi o lovitura. Are Android, specificații decente si e Nokia, un brand totuși respectat.
 
Nokia a fost un brand… a cam pierdut startul alegând sistemul de operare de la Microsoft.
După părerea mea o să rămână doar un proiect interesant și poate la următoarea expoziție o să scoată o versiune și cu IOS :))
 
Pentru nisa low-end se potriveste perfect. Sunt curios sa ne spui in review cum este sistemul de operare hibrid si mai ales daca merge GPS-ul fara conectare la internet. Stiu ca la generatiile mai vechi de Nokia exista aceasta posibilitate.
 
Si eu sunt de parere ca Nokia X are sanse de reusita. La noi in tara sunt destui fani Nokia, care cauta un terminal modern low-cost. La prima imresie sa pare ca Nokia X vine cu un android reconstruit si optimizat, singurul dezavantaj al fii acela ca nu are acces direct la Google Play.
 
@Daniel Pop: Nokia e un nume care sugereaza calitate 🙂
 
Andrei faza cu GPS-ul e posibila cu orice Android, iar sistemul de operare nu e hibrid. Este Android cu un launcher facut de Nokia (care poate fi inlocuit), si fara aplicatiile Google, dar care si alea pot fi instalate daca ai apk sau alt market.
 
asta e bun doar de vorbit pe el si de ceva navigat pe net, doar se incadreaza in low-cost, in rest nu prea are cine stie ce interesant, doar ca e nokia, un brand de mult uitat..
 
@Cristian: Ai fi surprins sa vezi ca multe din persoanele cu varste apropiate de 30 aleg in continuare Nokia, pentru ca ei produc telefoane de calitate. Multi adulti pe care ii cunosc au Lumia, iar la intrebarea de ce au ales Lumia, raspunsul a fost “e facut de Nokia si se vede ca de calitate”. Nu poti sa compari un S5, cu Lumia Icon de exemplu, care arata exceptional.
 
@Cristian
Nokia nu este un brand de mult uitat, asa cum zici tu. Poate face mult mai multe decat zici tu, poate face de la browsing pana la jocuri mid-range. Este un terminal de mai mare incredere decat anumite branduri chinezesti promovate in romania.
 
Un fel de cantec de lebada …
 
La 500 de lei sar putea totusi sa analizezi mai bine piata si sa cumperi altceva, dar merita analizata oferta.
 
E cam cea mai buna alegere, crede-ma.
 
@Bucur
La 500 lei nu cred ca vei gasi ceva mai bun ca Nokia X.
 
@Gorby. Nu prea e cea mai buna oferta sa stii. UI-ul este ciudat si pentru un prim utilizator de smartphone poate fi confuz. Mai este de analizat si piata de chinezarii care ofera performante decente in jurul a 500 de lei.
 
@230: Nu e o interfata ciudata, mai ales pentru un incepator. Cu putine cunostinte instalezi un Launcher si ai rezolvat problema. Putini isi cumpara din China, iar cei care o fac oricum nu prea au incredere in produsele cumparate. Fii sigur ca Nokia nu face telefoane proaste.
 
daca tot dai un ban iti cumperi si tu ceva calumea, recunosc gama lumia m-a impresionat inca de la inceput cu designul, imi placea iar foarte mult reclama lor 😀 ,dar sistemul este dezamagitor pentru mine in comparatie cu Android
 
@iFlorin208 eu nu voi recomanda niciodata chinezariile in fata nokia, dar nici nu pot recomanda un Lumia in fata unui S5, HTC One sau Z2
 
@Cristian: unui amator de fotografie i-as recomanda Nokia 1020 (cel putin pana Sony-ul ridica si softul de pe Z-uri la inaltimea senzorului Exmor). Pacat cu Windows Phone nu a evoluat mai deloc, la un moemnt dat parea promitator. Mai trebuia doar sa fure idee de la concurenta 🙂
 
@Daniel Mitran nokia a avut mereu camere bune pe telefoane, dar daca restul componentelor si softul nu sunt bune degeaba
 
@Cristian
Poti compara Coca-Cola din Romania cu cel din strainatate, ei bine nu, chiar daca au acelasi nume diferenta este calitatea.
 
@iFlorin208: Reteta e aceeasi, dar nu ajung aceleasi cantitati de produse, pentru ca mai fura romanul :))
 
@Gorby nu e aceeasi reteta, retetele sunt diferite in functie de regiune.
si pe langa reteta conteaza si apa, Coca-Cola da numai concetratul pe care ti-l amesteci singur in fabrica de la tine din tara.
Nu stiu de celalalte fabrici din tara dar in cea din Bucuresti nu se fura nimic, totul era foarte strict si urmarit cu atentie. In perioada in care functiona fabrica de la Preciziei (intre timp a ramas doar depozit acolo, fabrica s-a mutat la Ploiesti) am avut o cunostinta care lucra la ei prin departamentul financiar.
 
l-am luat de pe xphones4all, trebuie sa recunos ca am fost impresionat de acest telefon pentru ca functioneaza pe platforma android. am unul de cateva zile si sunt impresionat de el. acum ramane de vazut daca devine plictisitor sau chiar e ceva de capu’ lui.