Nokia X, primul smartphone dual-SIM cu Android realizat de finlandezi înaintea transferului către Microsoft, ajunge în România în oferta Cosmote. Modelul mi-a ajuns la teste, revin peste câteva zile cu impresii despre el. Eu l-am testat și la Barcelona, am scris aici care au fost primele impresii. Îmi place mai mult modelul mare, XL, dar nu am avut ocazia încă să testez versiunea.

Nokia X - interfata similara Windows Phone
Nokia X – interfata similara Windows Phone

Nokia X este un proiect interesant și cred că are șanse de reușită pentru că publicul vrea telefoane ieftine și vrea Android. Nu știu dacă Microsoft va păstra linia Nokia X și nu știu dacă plănuiesc vreun model mai răsărit. Dar ar fi păcat să lase ocazia să le scape 🙂

Cosmote este primul operator care aduce în România acest telefon Nokia cu acces la universul aplicațiilor Android. Nokia X este un model 3G cu dotări foarte bune pentru prețul la care este disponibil.

Noul X are de asemenea aplicaţii proprii Nokia, inclusiv câteva aplicații Microsoft. Din păcate nu are acces direct la Google Play.

ads

Nokia X Dual SIM are un display de 4 inci, cu o rezoluție de 800×480 pixeli, un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon de 1 GHz, 512 MB memorie RAM, 4 GB capacitate de stocare, suport microSD și o cameră foto de 3 megapixeli.

Nokia X Dual SIM este disponibil în magazinele Cosmote, Romtelecom şi Germanos la prețul de 89 lei împreună cu abonamentul Cosmote Free M pe 24 de luni (15 euro pe lună și include 250 de minute naționale și internaționale în Zona 1, 250 de SMS-uri naționale, nelimitat minute în rețea și în Romtelecom, SMS-uri în rețea, precum și trafic de date 250 MB). Smartphone-ul este, de asemenea, disponibil și fără contract la prețul de 499 lei.