Nokia X6 (2018), modelul care celebrează vechiul smartphone Nokia X6 din 2010, a fost lansat oficial și este parte din seria Nokia X de produse care vor fi lansate anul acesta.

Deocamdată, oficial, telefonul nu este decât pe site-ul din China. Este posibil să fie lansat întâi acolo, apoi adus peste tot în lume, cum au făcut anul trecut cu Nokia 6. Dar e posibil să lanseze alte modele în Europa, urmează să aflăm în curând.

Nokia X6 (2018) are un ecran de 5.8 inch cu format 19:9, rezoluție FHD+ (2280 x 1080). Protecția este Cornig Gorilla 3, iar telefonul are șasiu metalic. Modelul are procesorul mid-range Snapdragon 636, cu 4GB de RAM, cu 32GB, dar și 64GB de stocare internă. Există și un model cu 6GB de RAM. Are din fericire slot de carduri micro SD și datorită sistemului de operare Android curat o să se miște mai repede decât produsele competiției. Bateria ar fi de 3060 mAh, cu încărcare rapidă.

Camera foto de pe spatele Nokia X6 (2018) este duală, cu un senzor de 16 megapixeli și altul de 5 megapixeli, iar camera frontală pentru poze selfie este de 16 megapixeli. Sebzorul de amprentă este localizat pe spate, sub camera foto, pe mijloc. De asemenea, are tehnologie pentru deblocare prin identificarea feței utilizatorului.

Prețul Nokia X6 2018 este foarte bun, circa 180 de dolari pentru modelul entry-level (4GB de RAM / 32GB de stocare) și de circa 200 de euro pentru varianta cu 6GB de RAM. HMD Global se pare că a promis că va oferi Android P pe noul terminal X6, imediat ce devine disponibil noul sistem de operare.

Nokia X6 are mufă de USB Type-C, dar și o mufă de 3.5 mm jack pentru căștile normale. Are Bluetooth 5.0, versiunea nouă care suportă două căști wireless. Am citit tocmai azi zvonuri privind niște modele diferite Nokia X5 sau X7, este posibil să vedem așa ceva sau este posibil ca în curând acest model să fie lansat la nivel internațional. Revin cu informații în orice caz 🙂