Asus va lansa noua generație de telefoane Zenfone 4 pe 17 august, în cadrul unui eveniment la Taipei. Inițial se auzise că pe 19 august, dar se pare că lansarea din Taiwan este mai devreme.

Aparent sunt mai multe modele Zenfone 4, două vor fi lansate acum: unul mid-range cu dotări bune și unul de top, care ar putea concura cu flagship-urile momentului. Au apărut evident și detaliile tehnice ale celor două telefoane, pe care le trecem în revistă mai jos. Taiwanezii au avut mare succes cu seriile Zenfone 2 și Zenfone 3 , oferind tehnologii puternice la un preț bun, cu un design ok. Am avut ocazia să testez mai multe modele Zenfone, ele sunt bune, rezistente, robuste. Generația nouă Zenfone 4 (au mai existat înainte niște modele vechi Zenfone 4 cu ecran de 4 inch) este așteptată de ceva vreme. Inițial se spunea că lansarea e în iulie, apoi s-a mutat în august.

Pe lângă cele două modele de acum, mai există desigur planuri pentru Zenfone 4 Selfie, care să continue seria de terminale foto, precum și un Zenfone 4 Max, despre care se spune că ar fi fost prezentat deja în Rusia. Cam astea au fost opțiunile și în alți ani, mă rog, fără modelul Pro, anterior fiind un model Deluxe, la care văd că au renunțat acum. Dar nu avem de fapt toate informațiile, încă.

Invitația oficială la evenimentul de lansare nu cuprinde niciun indiciu special privind telefoanele. Detaliile au fost prezentate pe Twitter, unde oamenii din industrie au stimulat apariția unor conturi pe care se vehiculează zvonuri și informații pe surse (leaks). De data asta, detaliile tehnice sunt dezvăluite de Roland Quandt.

Asus Zenfone 4 ar avea procesorul economic Snapdragon 630, cu 4GB de RAM și 64GB de stocare și un preț de pornire de 400 de dolari. Zenfone 4 Pro însă are Snapdragon 835, plus 6GB de RAM și 64GB de stocare, deci va avea performanțe maxime. Prețul anunțat în US este de 650 de dolari, iar autorul crede că în euro va costa mai puțin. Din experiența mea, companiile care vând telefoane cu 650 de dolari le aduc în Europa la 650 de euro. Însă, rămâne să vedem.

Zenfone 4 Max are probabil baterie mare și autonomie mare, tot cu vreun procesor economic. Iar Zenfone 4 Selfie va avea probabil cameră foto duală, că au tot dat teasere care te duc cu gândul la așa ceva…