OnePlus 5T va costa cel puțin 2900 de lei când ajunge în România și am să vă explic mai jos de ce. Prețul OnePlus 5T nu depinde doar de conversia din dolari în lei, la preț se adaugă transportul pînă în Europa și eventual și TVA.

Update: da, puteți lua telefonul la prețul oficial de pe site-ul oficial ->>

Oneplus 5T a fost lansat oficial și evenimentul a fost destul de interesant. Telefonul va ajunge în Europa după 21 noiembrie, iar la noi probabil pînă în decembrie, dar OnePlus nu are încă o prezență oficială la noi. Ceea ce găsiți pe net ca fiind site-uri Oneplus sunt magazine ale unor distribuitori. Nu există încă service autorizat, nu există garanție clară. Modelul Oneplus 5 se găsește deja foarte greu și prețul său este de 2.900-3.000 de lei.

oneplus-5t oficial

Producătorul Oneplus a promis că telefonul va avea ecran nou, dar preț vechi. Însă nicio șansă să fie 2.350 de lei sau 2.500 de lei, presupunând că se lansează fără alte adaosuri, la prețul Oneplus 5, nivelul de preț oficial în România va fi mai mare. Minim 2.900 de lei la ofertă, maxim 3.099 ron, un preț tipic pentru telefoanele din China aduse de importatori.

Prețul OnePlus 5T anunțat pentru China este de 499 dolari, iar în Europa este deja oficial 499 euro. Practic, vorbim deja de 2.320 lei fără taxe și transport. Dacă punem doar TVA peste preț, ceea ce se va întâmpla mai mult ca sigur în România, ajunge la un preț de 2.760,40 de lei. La asta punem minim un transport din China de 10 dolari, taxa de vamă de 5% pentru produse din China și multe altele. Aș zice un preț final pentru OnePlus 5T de 2.990 de lei, ca să fie la ofertă. Cîștigă și magazinul vreo 100 de lei profit.

Pe de altă parte, este un smartphone foarte puternic și bine făcut, care are șanse să fie cumpărat de multă lume. Deși există alternative bune, Samsung tocmai golește stocurile de S7 și S7 Edge la prețuri mici, Huawei P9 este la preț foarte bun, totuși, fani Oneplus sunt mulți și ei conving pe multă lume să cumpere acest nou model.

Oneplus 5T are un ecran cu format 18:9, Super AMOLED, cu rezoluția FHD+ 2160×1080 pixeli, cu procesorul de top Qualcomm Snapdragon 835, cu 6 GB de RAM, stocare internă de 64 GB, fără a dispune de carduri de memorie MicroSD. Senzorul de amprentă este acum mutat pe spate, iar telefonul s-a inspirat de la iPhone X pentru a debloca ecranul cu fața utilizatorului.

Camera foto pe spate rămâne cea duală, cu două îmbunătățiri. Prima pentru low-light și a doua pentru selfie. Senzorii sunt de 16 și20 de megapixeli. Telefonul are și mufă de căști 3.5 mm jack, iar bateria integrată este de 3.300 mAh. Una peste alta este o alegere bună, iar majoritatea utilizatorilor vor fi foarte mulțumiți. Deși la ora asta, un Mate 10 Pro ar suna foarte bine. Dar fanii sunt fani 🙂