Oneplus 6 a fost lansat azi oficial, fără nicio surpriză față de zvonurile deja făcute publice. Rămâne un smartphone de top, foarte bun prin raportul dintre performanță și preț.

Evenimentul lor a fost pe Youtube, nu știu cât rămâne filmarea online. Detalii suplimentare găsiți aici.

Oneplus 6 are un display cu diagonala de 6.28-inch full-HD+, pe formatul 19:9 datorat moțului – notch, breton – cum vreți să îi spuneți. Are totuși un moț destul de micuț, nu este foarte vizibil și fac pariu că nu vă deranjează prea tare. Terminalul are cel mai bun procesor al momentului , Snapdragon 845, însă în variante destul de puternice. Versiunea de bază are 6GB de RAM și 64GB de stocare internă, dar sunt și versiuni cu 8GB de RAM și 128/256 GB stocare internă.

Camera foto de pe spate este duală, cu senzori de 16 megapixeli și 20 de megapixeli, senzori Sony și sistem de stabilizare dual, optic și electronic. Camera de pe spate filmează slow-motion la 480 de cadre pe secundă. Camera foto frontală pentru poze selfie este de 16 megapixeli. Ecranul este acoperit cu Cornig Gorilla Glass 5 și telefonul este rezistent la apă și praf. Bateria Oneplus 6 este de 3.300 mAh, mai mică decât au unii rivali. Au însă încărcare rapidă destul de puternică. Senzorul de amprentă este pe spate, sub camera foto, pe mijloc, într-o zonă foarte bine accesibilă.

Oneplus 6 vine tot cu Oxygen OS care este bazat pe Android 8.1 Oreo. Prețul de pornire în India este de 465 de euro, ceea ce înseamnă că rămâne sub 500 de euro și la noi, un preț foarte bun. Livrarea terminalelor se va face din 21 mai. Modelul cu 128GB are un preț de 500 de euro în India, vedem cât va fi la noi. Oricum rămâne să vedem ce informații oficiale vor fi pe site-ul oficial când dați comanda. Cred că acum sunt prea mulți utilizatori pe site, de-aia nu merge.

Pe piața din India telefonul este exclusiv Amazon și vine la pachet cu un voucher pentru magazinul online, destul de mic ca preț și limitat pentru primii cumpărători. În Europa nu au un astfel de deal, probabil se vor face tot comenzi pe site. Țineți minte că au avut probleme cu securitatea site-ului și cardurile clienților lor au fost expuse hackerilor.