OnePlus 6 va fi lansat în iunie, dar se confirmă oficial informația că va avea ecran cu moț (breton, notch – cum vrei să-i spui). Cel mai așteptat telefon al companiei chineze, modelul care aduce în fiecare an cel mai bun raport calitate/preț, a apărut în noi fotografii, pe surse.


Sursa: VG

Detalii tehnice

Ecran: 6.28 inch, AMOLED, 1080×2280 pixeli, 402 ppi
Procesor: Snapdragon 845
RAM: 6GB
GPU: Adreno 630
Stocare: 128GB
Card de memorie: nu
Cameră foto: duală cu senzori de 16 megapixeli (sau 16+20 megapixeli, conform altor surse)
Camera selfie: 16 megapixeli
Tehnologii: Bluetooth 5.0, WiFi ac, USB Type-C
Baterie: 3.450 mAh
OS: Oxygen OS bazat pe Android 8.1
Preț: 500 de euro

Via: GSMArena

Ecran cu moț

Fondatorul companiei Carl Pei a confirmat oficial faptul că OnePlus 6 va avea ecran cu moț. Informația fusese prezentată neoficial săptămâna trecută, dar acum a venit confirmarea din partea firmei.

Pentru că au circulat aceste zvonuri, plus curentul general contra-moț care există peste tot în lume, fondatorii companiei au vrut să explice clar de ce au făcut asta. Oamenii au apelat la The Verge, unde au explicat că acest moț este și funcțional, pentru că permite afișarea de informații pe lângă el și eliberează restul ecranului. O prostie în opinia mea, dar acum sigur, ei au nevoie să-și reasigure fanii că e ok. Au trimis și această imagine, practic prima informație oficială despre ecranul cu moț.

Au spus fix același lucru ca și alți producători, că acest moț nu vine de la iPhone X, ci este mai degrabă de la Essential, că este un nou mod de a pune camera frontală, care să arate spectaculos și așa mai departe. Asta spun și competitorii precum Huawei, Asus, Ulefone, Oukitel și toți ceilalți. Dar pînă la iPhone X nu exista niciun competitor interesat de așa ceva. Abia după lansarea Apple au devenit brusc interesați de telefonul Essential. Apropo, creat de fondatorul Android Andy Rubin, telefonul Essential s-a vândut în doar câteva mii de exemplare, nu cred că va avea o nouă ediție.

ț

A apărut și acest design de pe spate, destul de interesant, preluat de GSMArena de la Evleaks. Arată foarte bine și cred că va fi un model interesant. Dacă se va putea cumpăra telefonul tot de pe site-ul lor (minus problemele de securitate IT), la prețul oficial, cred că se va vinde foarte bine în România. Anul trecut flagship-ul era 450 de euro, anul ăsta se anunță la 500 de euro, oricum la jumătate față de liderii industriei, dar cu dotări tehnice comparabile.

În materialele video cu hands-on, de asemenea neoficiale, apare un OnePlus 6 cu spatele lucios, aproape oglindă. Sper să renunțe la el și să fie mai aproape de poza de mai sus. Acuma, sigur, oamenii au preferințe, unii chiar vor să aibă telefoane lucioase. Eu, nu.

Cele mai recente informații spun că OnePlus 6 va avea mufă de căști 3.5 mm jack, ceea ce trebuie să recunosc că este un lucru bun. Totuși, mai avem destul de așteptat pînă la lansarea oficială din iunie. Poate că sunt elemente tehnice care se vor schimba sau poate că unele informații se vor dovedi a fi false. Mai vedem pînă atunci.