Lansarea OnePlus 7 este anunțată acum pe surse pentru luna mai 2019, iar recent a ieșit la iveală zvonul că ar putea avea o variantă Pro. Detaliile tehnice rămân în mare aceleași, dar mă aștept și la surprize din partea companiei chineze.
Update (24.04.2019): lansarea OP7 a fost anunțată pe 14 mai.

oneplus 7 and oneplus7pro

Detalii tehnice OnePlus 7 și OnePlus 7 Pro

Ecran: 6.4/6.64 inch
Procesor: Qualcomm Snapdragon 855
Procesor grafic: Adreno 640
Memorie RAM: 6/8/12 GB
Stocare: 128 / 256 GB
Camere pe spate: duală / triplă
Selfie: 16 megapixeli / pop-up
Conexiuni: 4G, BT5.0, WLAN, GPS, NFC
Baterie: 4.000mAh
Sistem de operare: OxygenOS 9.0.5 / Android 9
Preț: 650 euro

OnePlus 7 variantă 5G

Cele mai recente informații despre OnePlus 7, inclusiv posibila variantă 7 Pro și versiunea 5G au fost făcute publice de OnLeaks, care în ultimii ani reușește să facă unele dintre cele mai precise anunțuri înainte de marile lansări. A mai dat-o și în bară, dar sunt convins că mesajele greșite sunt deja uitate și șterse demult și nimeni nu crede că a fost posibil să greșească. Prea multe informații au venit chiar din companiile producătoare sau de la fabricile unde sunt produse dispozitivele. Așa că toată lumea crede că informațiile sunt 100% corecte.

 

 

Lansarea OnePlus 7 ar urma să aibă loc astfel pe 14 mai, iar telefonul urmează să fie unul dintre terminalele de top din 2019. OnePlus a început timid cu modele relativ ok și foarte ieftine, dar de la an la an a devenit cunoscut pentru flagship-uri și are în general două modele pe an, unul principal primăvara și un model actualizat cu T în toamnă. Dar cum toți marii jucători au crescut gama de telefoane oferite, este posibil să vedem și la OnePlus această diversificare. Iar compania va presa de asemenea cu scumpirea modelelor ca să înceapă să facă profit. Sunt curios cum vor comenta fanii OnePlus când telefoanele vor începe să coste 800-900 de euro, la fel ca toți marii jucători din industrie.

Dar să nu anticipăm, este posibil în continuare să aibă un model accesibil, plus unul premium, iar cam toți marii jucători vor începe curând să facă și verisiunile 5G, pentru că de la anul vor fi tot mai multe rețele.

Ce mai aflăm din zvonurile despre OnePlus 7 se referă la ecrane, vor fi două dimensiuni, unul de 6.4 inch cu ecranul plat, clasic, iar modelul de top va avea un ecran cu diagonala de 6.64 inch cu marginile curbate. Mi se pare interesant că toți marii jucători vor acum să facă telefoane cu margini curbate, mă mir că Apple au rămas pe loc, poate adoptă și ei moda asta curând. E adevărat că telefonul parcă arată mai subțire și marginile par mai subțiri, dar o utilitate practică tot nu există pentru asta.

Modelul vine cu Qualcomm Snapdragon 855, cel mai puternic procesor de anul acesta și va avea probabil 10GB de RAM. Vedeta la fotografie va fi senzorul de 48 de megapixeli, deși până la ora actuală probabil că toată lumea știe că megapixelii nu contează, dar noii senzori fac treabă bună și așa, iar procesarea este optimizată la ultimele generații. Versiunea OnePlus 7 simplă are camera foto duală, probabil mai au o cameră de zoom, iar modelul Pro are trei camere, probabil ultra-wide și zoom. Despre OnePlus 7 Pro se spune că va avea camera frontală de tipul pop-up cu un mecanism care să o ridice deasupra ecranului. Cred că este o idee mai bună decât să dai gaură în ecran, dar în același timp mecanismele sunt ușor de stricat, de blocat și pot da bătăi de cap utilizatorului, deci rămâne de văzut.

Revin cu detalii imediat ce apar mai multe informații noi.

Sursa: Engadget