OnePlus 7 este cu siguranță unul dintre cele mai așteptate telefoane din 2019, iar primele zvonuri arată că va fi un smarpthone foarte interesant. Nu avem însă deloc declarații oficiale, nici măcar vreo confirmare sau teasing privind următorul smartphone. Modelul vine după ce compania chineză a lansat cu succes OnePlus 6T în toamna trecută.

Update (24.04.2019): lansarea OP7 a fost anunțată pe 14 mai.

oneplus 7 leak render

Sursa foto.

Posibile detalii tehnice

Ecran: 6.5 inch
Procesor: Qualcomm Snapdragon 855
Procesor grafic: Adreno 640
Memorie RAM: 6/8/12 GB
Stocare: 128 / 256 GB
Camere pe spate: duală / posibil triplă
Selfie: 16 megapixeli
Conexiuni: 4G, BT5.0, WLAN, GPS, NFC
Baterie: 4.000mAh
Sistem de operare: OxygenOS 9.0.5 / Android 9
Preț: 650 euro

Ce știm despre OnePlus 7

Este sigur că OnePlus 7 nu va fi lansat la Barcelona, la Mobile World Congress, dar va fi cu siguranță lansat în primăvară, dacă nu chiar în martie-aprilie, poate tot în luna mai precum predecesorul său. De obicei OnePlus lansează un model în primăvară și un telefon ușor modificat sau actualizat în toamnă, cu indicativul T (deci anul ăsta probabil OnePlus 7T).

S-a auzit că OnePlus are un eveniment la Mobile World Congress, dar nu este pentru presă și probabil nu vor lansa oficial nimic. Dar probabil că imagini sau informații pe surse vor apărea. În genul imaginii de aici, care nu era pentru public, dar a scăpat pe internet și compania nu are cum să nu știe cine a făcut poza. Deci aceste “scurgeri” de informații sunt cam cu aprobarea lor.

Deja circulă nu doar imaginea de mai sus de pe Twitter, ci și un alt concept care pune camera frontală de selfie într-o gaură la fel ca prezentările Galaxy S10 și conceptele realizate pentru telefoane precum Huawei P30. Iar una din primele informații oficiale spune că OnePlus 7 va readuce mufa de căști 3.5 mm jack. Unii zic că e imposibil, alții zic că așa va fi.

Există de asemenea o discuție dacă OnePlus 7 va integra 5G sau compania va face alt telefon 5G diferit. Cert este că mai multe zvonuri susțin că prețul OnePlus 7 va crește cu cel puțin 100 de euro comparat cu modelul OnePlus 6T care a costat 550 de euro. Este clar că jucătorii din zona asta nu rezistă doar cu prețuri mici, iar cea mai bună dovadă este creșterea și decăderea Le Eco, care a făcut telefoane foarte bune și ieftine, dar nu a putut rezista pe piață în ciuda vânzărilor. Pentru mine era clar că OnePlus nu poate rămâne cu prețul jos și cu pretenții de lider în industrie. Și Xiaomi au crescut treptat prețul și cam așa procedează toți marii producători.

Deocamdată însă nu avem nicio confirmare oficială din partea companiei și nu există nici măcar vreun teasing în acest sens, așa că totul se bazează pe istoricul OnePlus și pe imagini furnizate de zvonerii industriei. Nu avem nicio confirmare că va fi așa sau nu.