OnePlus 8 și 8 Pro vor avea ecran cu rata de refresh de 120 Hz pentru mișcări mai fluente în interfață, aplicații, jocuri video, a confirmat CEO-ul companiei, conform The Verge.

Imaginea nu este oficială, ci un render prezentat de OnLeaks, este mai mult pentru a ilustra acest articol. Informațiile sunt citate și de BGR, care confirmă și colaborarea cu Samsung pentru aceste ecrane pe care lumea le laudă deși nu sunt atât de diferite de ceea ce oferă principalii competitori.

Pete Lau, CEO Oneplus, a confirmat ceea ce se spunea pe surse de ceva vreme, respectiv că OnePlus 8 va avea ecran cu rata de refresh 120Hz. Încă de acum doi ani Asus a pus pe RoG Phone un display de 90Hz și anul trecut a venit cu RoG Phone 2 cu 120Hz. Deja de anul trecut Apple a trecut la ecrane cu 120Hz, la fel și unele modele Xiaomi, Razer Phone 2 și Lenovo Z6. Samsung a anunțat deja că Galaxy S20 va avea un astfel de display. Deci 120hz nu mai este acum un mare factor de diferențiere, este o știre depășită deja.

ads

Din imaginile care circulă pe surse se poate vedea că ecranul are camera de selfie în colțul din stînga-sus, cum aveau unele modele de Samsung anul acesta. Doar că gigantul sud-coreean nu a folosit pînă acum ecrane de 120Hz. Este foarte posibil ca unele dintre modelele Galaxy S20 să aibă un display similar cu cel de la OnePlus 8. De asemenea, mă aștept la Samsung să vândă acest ecran la mai mulți competitori în acest an, pentru a crește vânzările de componente.

Pentru că unele aplicații nu sunt compatibile cu 120hz, cei de la OnePlus au promis că vor utiliza anul acesta un procesor de imagine suplimentar, MEMC – motion estimation / motion compensation chip, care va introduse frame-uri suplimentare în orice aplicație ca aceasta să ruleze fluid pe 120 Hz. Singura problemă ar fi că un astfel de display consumă mai multă energie și va goli bateria mai rapid. Dar se pare că utilizatorii vor putea trece ecranul manual pe 60 Hz atunci când au nevoie de autonomie mai mare.

OnePlus 7T Pro a trecut anul trecut la ecran AMOLED cu rezoluție 3120×1440 pixeli, deci este ușor de presupus că nu vor avea o rezoluție mai slabă. De asemenea, Pete Lau a spus că vor avea o luminozitate de 1000 de niți, pentru vizibilitate mai bună în lumina soarelui.

Rata de refresh mai mare nu este neapărat necesară dacă nu ne referim la jocuri video. În unele shoot-ere totul depinde de fracțiuni de secundă și imaginile se pot mișca mai rapid dacă procesorul și acceleratorul grafic țin pasul cu acțiunea, iar aici ecranul cu rată de refresh mare va face diferența. Pe de altă parte, ecranul de 120 Hz va facilita o operare mai rapidă prin Setări, meniuri, derularea printre opțiuni și o parte din gesturile touch, astfel încât operarea va părea mai rapidă decât la generațiile anterioare.

Rămâne de văzut ce alte noutăți vor aduce OnePlus pe modelele de top din 2020, eu fac pariu că vor avea Qualcomm Snapdragon 865, vor introduce tehnologie 5G și baterii mai mari care să facă față cerințelor. Cred însă în același timp că OnePlus va continua să scumpească telefoanele și vor concura tot mai tare pe preț cu Samsung, Apple sau Huawei.