OnePlus 9 Pro va aduce un ecran revoluționar LTPO (low-temperature polycrystalline oxide), cu rata de refresh dinamică, de la 1Hz până la 120Hz. Telefonul se lansează pe 23 martie.

OnePlus 9 Pro display

Detalii despre ecran

În timp ce așteptam lansarea seriei OnePlus 9, am primit detalii despre următoarea generație a tehnologiei de afișare. Printre funcțiile pe care utilizatorii le așteaptă de la ecrane se numără: un rating DisplayMate A+, rezoluție QHD+, adâncime de culoare de 10 biți cu un miliard de culori, certificare HDR10+ și Automatic Color Temperature Adjustment.

În 2016, când majoritatea producătorilor de telefoane încă foloseau panouri LCD, OnePlus au fost printre primii care au trecut la ecrane OLED, încă de pe OnePlus 3. Apoi, în 2019, au lansat OnePlus 7 Pro cu Fluid Display de 90Hz și rezoluție QHD+, inspirându-i pe alții să ne urmeze exemplul și să înceapă astfel o eră a display-urilor cu refresh rate ridicat. Pe OnePlus 9 Pro au proiectat Fluid Display 2.0, introducând o nouă generație de afișaje mobile avansate prin integrarea tehnologiei backplane LTPO și a tehnologiei revoluționare de răspuns tactil.

Este dificil ca telefoanele să mențină atât o rezoluție bună, cât și o rată de refresh ridicată în același timp. Asta fără a afecta durata de viață a bateriei. La OnePlus 9 Pro s-a trecut la o tehnologie de afișaj nouă, care se ocupă de asta. Cu tehnologia LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide), un panel special conceput pentru a reduce consumul bateriei având totuși un refresh rate mai mare. LTPO adaptează dinamic rata de reîmprospătare de la 120Hz până la 1Hz – cea mai mică din industrie – pe baza conținutului redat. Afișajul dimensionează în mod inteligent și eficient cerințele de energie, ceea ce duce la reducerea semnificativă a consumului bateriei la rate de reîmprospătare mai mici.

ads

Cum funcționează

Folosind tehnologia LTPO, tehnologia trece automat la cea mai adecvată rată de reîmprospătare în funcție de operațiunea efectuată pe ecran – de la 1 Hz pentru activități precum vizionarea fotografiilor, la 120 Hz pentru gaming intens și video.

Ecranul lui OnePlus 9 Pro aduce și un nou nivel de răspuns tactil pentru gaming, cu o viteză de sincronizare de până la 6 ori mai mare între afișaj și procesor. Acest lucru reduce latența în jocuri cu 25-30ms, oferind comenzi în joc sensibil mai receptive decât pe alte dispozitive.

De fiecare dată când atingi un ecran de smartphone, telefonul parcurge o serie de procese pentru a oferi un răspuns pe ecranul propriu-zis. OnePlus 9 Pro are tehnologia Hyper Touch, scurtând timpul de răspuns al afișajului. Hyper Touch va oferi suport pentru League of Legends, Call of Duty Mobile, PUBG, Brawl Stars și va include treptat alte titluri în viitor.