OnePlus Nord 2 5G aduce un mix de hardware puternic și software alimentat de AI, cu impact asupra camerei și performanței. Discuția este pe forumul OnePlus.

OnePlus Nord 2 5G

Funcții de flagship

OnePlus Nord 2 5G este echipat cu o serie de funcții flagship. Lista de specificații indică faptul că acest dispozitiv este unul foarte puternic. Cu toate acestea, ceea ce face acest telefon special este mixul dintre aceste caracteristici și software-ul bazat pe AI. Împreună, oferă mai multă viteză și fluiditate în timpul utilizării.

Echipa OnePlus a petrecut nenumărate ore pentru a înțelege ce domenii pot beneficia cel mai mult de îmbunătățiri AI. Asta a dus la o serie de schimbări la platforma AI a chipset-ului. În cele din urmă, acesta a primit numele exclusiv MediaTek Dimensity 1200-AI.

ads

De-a lungul anilor, OnePlus a lucrat la îmbunătățirea experienței camerei. Ea reprezintă un pilon fundamental al filozofiei companiei pentru produsele flagship, precum și pentru linia de produse OnePlus Nord. Un sistem excelent de camere este unul care permite utilizatorului să capteze imagini cu ușurință. Două elemente fundamentale care evidențiază abordarea sistemului de camere OnePlus Nord 2 5G sunt alegerea de a folosi senzorul Sony IMX766 și de a include stabilizarea optică a imaginii (OIS) pe Nord 2.

Camere foto și procesor AI

Industria tinde să sublinieze în exces importanța hardware-ului. Se pune accent în special numărul de megapixeli, deoarece tinde să fie cel mai ușor de promovat și comunicat. Megapixelii sunt importanți, dar accentul OnePlus este întotdeauna pus pe experiența finală. Pentru acest motiv  compania s-a concentrat pe îmbunătățirile software-ului, cum ar fi optimizările AI alimentate de SoC-ul MediaTek Dimensity 1200-AI de pe Nord 2.

OnePlus Nord 2 5G aduce îmbunătățiri semnificative ale fotografiei în lumină slabă, în primul rând datorită integrării OIS și a senzorului Sony IMX766 preluat de la OnePlus 9 și 9 Pro. Aceste îmbunătățiri nu se limitează la nivel hardware; Nord 2 are, de asemenea, un mod Nightscape îmbunătățit numit Nightscape Ultra, care oferă fotografii mai bune și mai luminoase în locuri întunecate, cu iluminare de doar 1 lux (echivalează cu cantitatea de lumină emisă de o singură lumânare). În plus, algoritmul pentru un timp de răspuns mai rapid a fost ajustat, iar telefonul dispune de o funcție numită AI Photo Enhancement, care recunoaște până la 22 de scene foto diferite și ajustează automat setările camerei pentru o imagine finală mai clară, colorată și naturală.

Ecranul AMOLED fluid de 90 Hz al Nord 2 beneficiază de AI Color Boost, care îmbunătățește culoarea și gradientul imaginilor. În plus, tehnologia AI Resolution Boost îmbunătățește conținutul din aplicații precum YouTube la rezoluție HD. De asemenea, Smart Ambient Display se activează automat pentru a îmbunătăți lizibilitatea!

De asemenea, chipset-ul personalizat se ajustează constant pentru a utiliza capacitatea rețelei mai eficient și pentru a oferi o latență mai mică ]n timpul sesiunilor de gaming online. În același timp, un algoritm îmbunătățit pentru GPU reduce consumul de energie cu până la 10%.