Lansarea Pixel 2 și Pixel 2 XL a fost confirmată oficial pentru data de 4 octombrie, invitațiile fiind trimise de Google. Se confirmă cam tot ce știam despre telefonul Google, dar nu toate veștile sunt pozitive.

Google Pixel 2

Google Pixel 2 este modelul mai compact, realizat de HTC, care va aduce inclusiv gesturile de control prin strângerea marginilor (Edge Sense). Conform Cnet, care citează Drod Life, nu există prea multe detalii. Ei uită că anterior se știa deja că are ecran de 5 inch sau maxim 5.3 inch. Procesorul va fi de top, Snapdragon 835 probabil, cu 4GB de RAM, pentru că Google știe că nu se pot folosi mai mult de 4GB de RAM la aplicații. Cu 64GB de stocare și camere foto foarte bune. Văd că Google omite în continuare utilizarea de camere foto duale, și Apple s-a abținut o vreme, și Samsung a rezistat acestui trend. Dar nu mult.

Nu există noi informații privind parteneriatul dintre HTC și Google, despre care se discuta zilele trecute. Nu au apărut nici confirmări oficiale, nici noi dezvăluiri. Poate că se așteaptă evenimentul oficial pentru a dezvălui o nouă formă de colaborare.

Vestea bună este că acest model va costa 649 dolari, deci nu va ajunge cu un preț uriaș nici la noi. Însă, Pixel 2 XL va fi scump.

Google Pixel 2 XL

Modelul mai mare, care va fi făcut de LG și este probabil bazat pe LG V30, are ecran de 6 inch cu margini subțiri, procesorul de top de la Qualcomm, 4GB de RAM și 64GB de stocare internă. Nu va avea camera foto duală însă, ci doar o singură cameră foto pe spate.

Vestea proastă, conform Droid Life, este că prețul Pixel 2 XL va fi de 849 dolari, iar modelul de 128GB va costa 949 dolari, fiind comparabil practic cu iPhone X sau Note 8 la preț.

Lansarea Pixel 2

Evenimentul de lansare Pixel 2 este pe 4 octombrie, iar Google mai are pregătite o mulțime de noutăți. Se pare că vor lansa o boxă smart de mici dimensiuni (Google Home Mini), care rivalizează cu Amazon Echo Dot, având acces la Google Assistant. Se pare că e un adevărat trend în US cu boxele smart, toată lumea face acum boxe smart cu acces la asistenții digitali.

Google Pixelbook este o nouă generație de Chromebook, care preia design-ul premium de Macbook și îl duce mai departe. Vestea proastă este că preia și nivelul de preț de la Apple, așa că un Pixebook cu SSD de 128GB va costa 1200 de dolari, iar versiunea de top cu 512GB va costa 1750 de dolari. Au adăugat și Pixelbook Pen, un fel de creion digital pentru creativi.

Google Dreamday VR este noua cască pentru realitatea virtuală, adio Cardboard și welcome casca de 100 de dolari. Are material textil, dar este mai scumpă decât prima variantă.