Pocofone Poco X3 se lansează oficial pe 7 septembrie și va fi primul smartphone midrange cu procesorul nou Qualcomm Snapdragon 732G.

Despre Poxo X3

Poco X3 a fost prezentat deja pe surse, dar a fost și confirmat oficial odată cu lansarea noului procesor Qualcomm. Compania a confirmat că Poco X3 vine pe 7 septembrie. Evenimentul de lansare va fi tot online. Poco X3 va avea 6GB de RAM și o stocare de 128GB.

Goana după modele midrange performante a început odată cu scăderea vânzărilor pentru terminalele flagship de top. Xiaomi a anticipat acest trend cu brandul Poco, care pînă acum avea doar modele flagship ieftin. De anul ăsta însă au început să lanseze și terminale Poco cu procesoare midrange, nu doar cu cele de mare putere. Se pare că trendul a prins, cel puțin în India, unde este localizată noua divizie independentă care se ocupă de brandul Poco. Iar noul Poco X3 este un midrange puternic, dar totuși nu concurează cu Poco F2. Rămâne de văzut care va fi prețul la lansare.

Despre Snapdragon 732G

Qualcomm a declarat că acest procesor va fi cu 15% mai performant decât versiunea 730G, iar acceleratorul său grafic este de asemenea cu 15% mai performant. Este destinat celor pasionați de jocuri video dar care nu dispun de bugetul necesar achiziționării unui flagship. Din păcate este un procesor 4G și nu include modem 5G.

Snapdragon 732G are nucleele principale de putere – Kryo 470 Prime la 2.3GHz, față de numai 2.2GHz pentru cel de la 730G. are două de mare putere și șase economice. În plus, de data asta procesorul integrează un procesor grafic Adreno 618, un GPU de asemenea cu 15% mai puternic decât versiunea anterioară. Este construit pe 8 nanometri fiind mai eficient astfel, cu un consum de energie redus.

Rămâne de văzut dacă Poco X3 va ajunge oficial în România. Probabil va fi vândut de magazinele care aduc terminale pe piața gri, fără garanție și service. Dar totul depinde de nivelul de preț.

Via: GSMArena