Prețul Google Pixel XL a scăzut înainte de lansarea internațională a noului Pixel 2 XL, însă magazinele de la noi nu prea au făcut reduceri. Modelul rămâne în top, e un telefon foarte bun, iar eu am căutat cele mai bune oferte de preț. Ca să nu vă chinuiți, vă spun eu de un de poate fi luat fără probleme.

Google Pixel XL preț

Prețul Google Pixel XL la eMag este de circa 3.500 de lei, la campania de reduceri de vară. Nu este cel mai bun preț, mai ales că Google a lansat de curând mai multe reduceri pentru acest model, înainte de lansarea oficială a noii generații. Prețul din magazinul oficial Google (care nu este disponibil oficial în România) este de 649 dolari. Cu alte cuvinte, prețul ar fi 2527.21 lei la cursul din data publicării acestui articol. Acest preț va deveni valabil doar atunci când Google va activa oficial Google Store pentru România.

La acest nivel de preț Google Pixel XL ar fi fost un concurent puternic pentru Galaxy S8, pentru Huawei P10, pentru LG G6 și alte modele. Dar din păcate acesta este prețul doar pentru Statele Unite. Am încercat să găsesc telefonul în magazinele internaționale mari. La Amazon, prețul Google Pixel XL (varianta cu 32GB de stocare internă) variază, este 730 de dolari pe magazinul US, circa 570 de lire pe magazinul din UK, sau ditamai 780 de euro la magazinul din Germania. Practic prețul Google Pixel XL de la nemți concurează cu eMag.

ads

Dacă ne uităm pe eBay (unde trebuie să aveți mare grijă că există foarte multe țepe și înșelăciuni), prețul Google Pixel XL este de 600 de dolari plus transport de circa 40 de dolari pentru România. Teoretic aici este cel mai mic preț și este la concurență cu terminalele chinezești ca nivel de cost.

Eșecul comparatoarelor de prețuri

Există foarte multe site-uri care compară prețurile și sunt uneori utile pentru a verifica prețul unui produs. Dar sunt două mari probleme: comparatoarele de prețuri nu au acces la toate prețurile magazinelor mari (eMag, Flanco, Altex, Media Galaxy, poate și Cel, PcGarage, Evomag) și de asemenea, trebuie să folosești tu 100 de alte site-uri pentru a face o comparație reală, pentru că și comparatoarele mari au deal-uri care fac să pară că pe un site e mai ieftin, ca să vină mulți clienți și de fapt nu acolo era cel mai bun preț.

Am testat cu ShopMania, Price.ro și Compari.ro. Pe Shopmania cel mai bun preț Google Pixel XL este 3.199 lei la magazinul dc-shop.ro, care acum este deținut de cel.ro. Nu am nimic cu cei de la Cel, dar găsiți pe Google mii de cazuri în care au înșelat clienții și nu au respectat garanția produselor. E bine să vinzi ieftin, dar nu să tragi țeapă celor care investesc banii lor economisiți cu greu în tine. Oricum, este o indicație bună că se poate găsi Google Pixel XL mai ieftin.

Comparatorul Price.ro are un design dinainte de anii 2000, dar uneori ppoate fi util. Aici cel mai bun preț este de 3.399 la Evomag, deci cum spuneam, este ușor înșelător. Dacă nu cunoști toate opțiunile, este greu să te păcăleși, iar pe celălalt site deja făceai o economie de 2-300 de lei.

Nici Compari.ro nu o duce prea bine cu design-ul, dar aici prețul Google Pixel XL este de la 3.404,99 lei, deci și mai catastrofă.

Cum rezolvi problema cu eBay

Păi eBay este un fel de OLX mai mare, cu diferența că pe eBay oricine își poate face magazin să vândă produse, ca un fel de Marketplace, mai permisiv. De-asta unii reușesc să dea țeapă cu produse fantomă, încasează banii de pe card și dispar în ceață. Doar că există o soluție pentru eBay. Odată să verificați cine este vânzătorul produsului, dacă are rating pozitiv sau negativ, dacă e acuzat de probleme sau nu.

Dar protecția financiară este dată de opțiunea de plată cu Paypal. Odată ce ai plătit cu Paypal și ai luat țeapă, poți contacta echipa de suport și se returnează automat banii. Fără prea multe întrebări, ei sunt conștienți de țepe și apoi recuperează banii de la vânzător sau de la poliție, nu trebuie să îți bați tu capul.

Concluzie: este super-ieftin pe eBay, dar să aveți grijă să nu luați țeapă.