Realme “Race” va aduce performanțe avansate, oferite de cea mai recentă platformă mobilă Snapdragon 888 de la Qualcomm. Race va fi unul dintre primele flagshipuri oferite de platforma mobilă botezată 888.

Realme Race Snapdragon 888

La Qualcomm Snapdragon Tech Summit 2020, Realme anunță că va fi unul dintre primii producători care vor aplica Snapdragon 888, cea mai recentă platformă mobilă 5G Qualcomm. Noul flagship al realme va fi numit „Race” alimentat de Snapdragon 888, iar numele său de cod „Race” arată că flagship-ul va veni cu viteză rapidă și performanță ridicată.

CEO-ul realme Sky Li a declarat în discursul său video de la Tech Summit 2020 că Qualcomm a fost întotdeauna unul dintre cei mai importanți parteneri ai realme. realme a început deja dezvoltarea „Race” în urmă cu câteva luni, realme va livra din nou un produs care va depăși așteptările utilizatorilor din întreaga lume.

Realme, marca de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere din lume, a lucrat îndeaproape cu Qualcomm încă de la începuturi pentru a oferi zeci de smartphone-uri puternice și de înaltă calitate consumatorilor din întreaga lume, din era 4G până în era 5G. În 2020, realme a fost unul dintre primii producători care a folosit platformele mobile Qualcomm Snapdragon 865 și 765G. Realme X50 Pro 5G cu Snapdragon 865 și realme X50 5G cu Snapdragon 765G au fost recunoscute pe scară largă de piețele din întreaga lume.

Platforma mobilă Snapdragon 888 5G, cu performanțele sale puternice și capabilitățile de top 5G, a extins noi posibilități pentru dezvoltarea noului flagship realme “Race”, în special în ceea ce privește capacitățile de jocuri, video și comunicare, împingând experiența utilizatorului la un nou nivel și devenind motorul puternic pentru noul flagship al realme. Pe drumul „Dare to Leap”, realme va colabora cu Qualcomm pentru a depăși așteptările și a aduce o experiență de performanță extremă 5G tinerilor utilizatori din întreaga lume.

Până acum au fost anunțate telefoane Oppo și Motorola cu acest procesor.

Detalii tehnice Snapdragon 888

Au fost dezvăluite oficial și specificațiile Snapdragon 888. Noul CPU este denumit Kryo 680, iar nucleele sunt bazate pe noua arhitectură ARM pentru 2021. Snapdragon 888 este realizat pe 5 nanometri, mai compact decât generația anterioară.

Nucleul principal de putere este Cortex-X1, la 2,84 GHz. Este o arhitectură custom creată împreună cu partenerii, cu focus pe performanță. Nucleele Cortex-X1 sunt cu 30% mai performante decât Cortex-A77 și cu 23% peste Cortex-A78 în privința calculelor. Dar Cortex-X1 consumă mai multă energie decât Cortex-A78.

Urmează apoi un cluster de trei nuclee ARM Cortex-A78. Sunt la 2.4 GHz și vor oferi putere multi-tasking fără precedent pe un telefon. Comparat cu generația anterioară creșterea de putere este de 20%, dar consumul este redus cu 50%. Astfel poate crește autonomia telefonului foarte mult.

Cele patru nuclee economice continuă să fie ARM Cortex-A55, nu a fost anunțată nicio schimbare.

Realme face parte din grupul BBK Electronics care deține OnePlus, Vivo, Oppo, Realme și IQoo.