Samsung Galaxy A6 (2018) cu numele de cod Samsung SM-A600FN este un nou model ieftin al sud-coreenilor pregătit pentru lansarea în Europa. Se pare că experientul cu A8 (2018) nu a avut succesul dorit, așa că revin cu modele mai ieftine.

Samsung Galaxy A6 (2018)

Noul model Samsung Galaxy A6 a apărut deja în câteva teste benchmark, dar nu există informații oficiale. Toată lumea speculează mai departe. Modelul are și o versiune Samsung Galaxy A6+ cu numele de cod Samsung SM-A605G, despre care suspectez că va fi lansată doar în SUA, vă explic mai jos de ce fac această presupunere. Oricum, pînă nu aflăm ceva concret, oficial, facem aceleași speculații precum restul lumii.

Modelul A6 SM-A600FN a apărut în testele de performanță cu procesorul Exynos 7870 de la Samsung, ceea ce pare ciudat pentru că anul trecut modelele mid-range aveau Exynos 7880, un pocesor mai nou, deci teoretic mai puternic. Totuși, poate din rațiuni de preț (și de stoc de procesoare) este posibil să fie cu modelul mai vechi. Are doar 3GB de RAM și probabil 32GB de stocare, dacă nu chiar 16. Modelul A6+ SM-A605G apare cu procesor Snapdragon 625, de asemenea model vechi, care este înlocuit acu de generația 630/636. Samsung vinde în Europa oficial modelele cu Exynos, iar în SUA folosește Snapdragon, de aceea cred că A6Plus nu va veni oficial în Europa, în ciuda articolelor care spun acest lucru.

Prin teste mai apare că au Bluetooth 4.2 și nu au versiunea nouă, Bluetooth 5.0, care este pe A8 și care suportă de exemplu două căști simultan, să ascultați muzica împreună cu cineva. Modelul Galaxy A6 Plus ar avea 4GB de RAM, spune PhoneArena. Și ei susțin că ambele modele vin în Europa, nu în SUA, dar mi se pare bizar și ar fi o premieră pentru Samsung să aducă un telefon cu Snapdragon în Europa. Desigur, pe la importatorii de pe piața gri se mai găsesc și modele de-astea, luate probabil pe Ebay sau alte site-uri de gen.

Alte informații oficiale nu sunt disponibile la ora actuală. Probabil modelele Samsung Galaxy A6 și A6+ vor avea prețuri mai accesibile, în zona a 1000-1500 de lei, pentru că restul modelelor noi sunt deocamdată scumpe. Pînă acum nu s-a confirmat oficial nici modelul J8 (2018), despre care se discută online din ianuarie și a tot apărut pe surse. Dar concret nu au fost date informații pe tema asta. Nici prin magazinele online nu a apărut încă. Să vedem dacă se confirmă zvonurile sau se dovedesc false de data asta.