Samsung Galaxy A7 2017 se pregătește de lansarea oficială alături de Galaxy A3 și Galaxy A5. Seria A vinde foarte bine pentru Samsung, iar modelele au design modern, dotări tehnice bune și un preț mai accesibil.

Samsung Galaxy A7 2017

Pînă acum, Galaxy A7 din 2015 sau 2016 nu au fost lansate oficial în România. Modelele de la noi au fost A3 și A5, iar modelele A7 care se găsesc sunt aduse cu sacoșa, ceea ce înseamnă că nu aveți garanție oficială sau service oficial. Cel mai des aud că vânzătorul nu respectă garanția, iar pînă acum nu am auzit ca cineva să fi câștigat cu plângerea la ANPC sau la alte instituții. Practic, depinde de cumpărător dacă merge pe varianta cât de cât sigură a modelului oficial sau ia telefonul pe piața gri, cu problemele de rigoare. E drept, unele modele nu au probleme și nu ajungeți deloc la service sau garanție. Dar sunt și cazuri mult mai complicate.

Este posibil ca Samsung Galaxy A7 2017 să ajungă oficial la noi. Nu am informații concrete la ora asta, dar am să revin pe tema asta cum aflu. Tind să cred că lansarea oficială va fi în decembrie sau la început de ianuarie, dar probabil vom afla ulterior pe ce piețe va fi disponibi și eventual nivelul de preț.

Conform informațiilor care circulă acum online, modelul 2017 va avea un display de 5.5 inch sau chiar 5.7 inch, AMOLED, cu sticla curbată 2.5D, iar pe spate va fi acoperit cu sticlă 3D, cu senzația că are margini curbate – dar nu va avea chiar ecran EDGE. Procesorul pare să fie Exynos 7880, octa-core, cu 3GB de RAM – nici acesta nu concurează cu performanțele seriei S. Stocarea internă este de 32GB sau 64GB, iar camera foto de pe spate este de 16 megapixeli, cu o cameră frontală de selfie cu 8 megapixeli. Și bateria a crescut la 3.500 mAh, deci va rezista mult și bine.

Are toate tehnologiile de care aveți nevoie, inclusiv mufa USB Type-C pentru transfer rapid de date și încărcare rapidă. Abia aștept să vedem la ce preț va fi anunțat Galaxy A7 2017.