Samsung GalaxyJ8 (2018) a fost anunțat oficial pe un site Samsung din India, nu este nici pe departe la fel de bun precum A8 (2018), dar nu este nici vreun model slab.

În comunicatul oficial sunt confirmate toate modelele recent anunțate, Galaxy J6 (2018), Galaxy A6 și Galaxy A6+. Sigur, confirmarea oficială nu înseamnă că telefoanele ajung automat și în România, dar mai mult ca sigur că vor fi aduse pînă în vară. Cel puțin A6 a fost anunțat și la noi, sper să vină rapid la test.

Samsung Galaxy J8 (2018) nu are procesor Exynos, ceea ce ar putea fi o indicație că nu va fi lansat în România. Doar J6 și A6 sunt cu Exynos, deci ne putem aștepta la ele. În mod tradițional, aceste terminale sunt lansate cu Snapdragon în US și Asia și cu Exynos în Europa. Modelul este listat în India cu procesor Qualcomm Snapdragon 450, o alegere surprinzătoare, pentru că firma americană are proceosare noi care sunt mai bune decât generația 4xx. Este un procesor octa-core cu maximum 1.8Ghz, 4GB de RAM și 64GB de stocare internă. Prețul este de circa 250 de dolari, ceea ce probabil ar fi principalul său atuu.

Terminalul are un ecran de 6 inch cu rezoluție HD+, cameră foto pe spate de 16 megapixeli și frontala tot de 16 megapixeli, iar bateria integrată este de 3.500 mAh, destul de mare. Terminalul vine cu Android 8.0 Oreo și probabil nu vor fi actualizări importante pentru el. Dar în general Samsung rezolvă bug-urile și trimite actualizări de securitate și pe telefoanele mai ieftine.

Mă așteptam la Samsung Galaxy J8 să aibă procesor mai bun și să fie poziționat mai aproape de Galaxy A8 (2018), dar se pare că Samsung continuă acum lansarea de terminale ieftine cu care să încerce să recucerească cotă de piață, în special în zona asiatică unde competiția este foarte mare. Galaxy A6+ este și el listat cu Snapdragon 450, deci nici el nu cred că ajunge oficial și la noi. Desigur, există importatori care iau aceste telefoane la discount de pe piețele din Asia, așa că e posibil să ajungă. Dar sunt la fel de plauzibile și problemele cu rețeaua de telefonie.

Via: Sammobile, XDA