Samsung a lansat oficial Galaxy A6 și varianta A6 Plus, dar ele sunt prezentate în Asia și nu au fost comunicate oficial la noi. Asta înseamnă că deocamdată nu vom avea eveniment de lansare și vor ajunge doar pe piața gri. Conform GSMArena, ar putea ajunge și în Europa.

Să nu uităm că deja se discută despre un Galaxy S8 Lite, care urmează și el să fie lansat. Deci Samsung pare pornit să lanseze terminale ieftine, pentru a completa vânzările tot mai afectate ale terminalelor premium.

Samsung Galaxy A6 (2018) pare să aibă design-ul similar cu modelul Samsung Galaxy A8 (2018), dotări de nivel mediu și probabil va avea un preț mai mic, pentru a completa lipsa modelelor A3/A5 din gama Samsung. Are însă design-ul modern pe care compania sud-coreeană îl promovează anul acesta.

Terminalul este prezentat ca având Infinity Display și cameră foto duală, dar sunt și niște probleme. Ecranul nu prea este ca la S8, merge el din margine în margine, dar nu sunt atât de subțiri. Ecranul este de 5.6 inch la A6, cu rezoluție 1480×720 pixeli, camera foto pe spate este single de 16 megapixeli, iar frontala pentru selfie-uri tot de 16 megapixeli. Senzorul de amprentă este pe mijloc, sub camera foto. Procesorul apare ca fiind octa-core la 1.6 GHz, probabil Exynos ceva, iar terminalul are 3GB de RAM și 32GB de stocare internă, cred că are suport de carduri de memorie. Bateria integrată este de 3.000 mAh.

Samsung Galaxy A6+ (2018) are un ecran de 6 inch, cu format similar și rezoluție 2220×1080 pixeli. Are pe spate camera foto duală pe care o vedeți în pozele de mai sus, un senzor de 16 megapixeli și unul de 5 megapixeli, iar camera foto frontală este de 24 de megapixeli. Terminalul este listat cu un procesor octa-core la 1.8Ghz, are 4GB de RAM și 32GB de stocare internă, plus carduri de memorie. Bateria integrată este de 3.500 mAh.

Platforma este Android 8.0 Oreo, dispun de interfața Samsung, au asistentul virtual Bixby integrat și funcțiile Bixby Vision, Bixby Home. Sunt terminale LTE Cat6, au NFC, Bluetooth, WiFi, tot ce trebuie. Cei de la GSMArena spun că Galaxy A6 și A6+ continuă de fapt modelele A3 și A7 de anul trecut, doar că sunt cu design-ul nou. Dar că noile modele vor primi mai rapid actualizări pentru Android, precum și actualizări de securitate.