Samsung Galaxy Nexus a fost dezvăluit oficial. Samsung şi Google au confirmat majoritatea zvonurilor privind super-telefonul Galaxy Nexus – primul smartphone cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Samsung Galaxy Nexus are un display HD Super AMOLED de 4,65” cu rezoluţie de 720p, şi procesor 1,2GHz dual core. O să-l văr săptămâna viitoare, la Londra.

Samsung Galaxy Nexus
Samsung Galaxy Nexus

Citez:

„Samsung şi Google au lucrat împreună pentru a duce experienţa tehnologiei mobile la un alt nivel. Suntem bucuroşi să oferim cea mai bună experienţă smartphone Android pentru posesorii de Galaxy Nexus. Vom merge mai departe cu platforma Android pentru a le oferi utilizatorilor experienţe fascinante în lumea tehnologiei mobile”,

spune JK Shin, Preşedintele Samsung Mobile Communications Business.

Samsung Galaxy Nexus
Samsung Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Nexus vine cu sistemul de operare Android 4.0, Ice Cream Sandwich.

Citez:

„Ice Cream Sandwich dovedeşte că platfoma Android a dus mai departe inovaţia cu o versiune care funcţionează pe telefoane şi tablete. Funcții precum Android Beam şi Face Unlock arată munca inovatoare a echipei noastre, iar Galaxy Nexus demonstrează puterea din spatele sistemului de operare Ice Cream Sandwich”

a spus Andy Rubin, Vicepreşedinte Senior în cadrul Mobile for Google.

Samsung Galaxy Nexus
Samsung Galaxy Nexus

Ice Cream Sandwich aduce un aer şi o înfăţişare cu totul şi cu totul noi platformei Android. Acesta prezintă o interfaţă reproiectată cu multitasking îmbunătăţit, notificari, Wi-Fi hotspot, suport NFC şi o experienţă web totală. Galaxy Nexus prezintă butoane software de navigare, pentru prima oară pe smartphone-urile cu platformă Android. Blocarea ecranului, ecranul de pornire, aplicaţiile telefonului şi toate celelalte elemente au fost regândite şi reproiectate pentru a face platforma Android simplă atractivă şi utilă.

De asemenea, Ice Cream Sandwich prezintă şi o nouă aplicaţie People, care permite interacțiunea cu prietenii, familia şi colegii, vizualizarea fotografiilor acestora la rezoluţie înaltă, şi urmărirea celor mai recente update-uri ale statusurilor de pe reţeaua Google+ şi alte reţele sociale. Galaxy Nexus prezintă o cameră reproiectată cu funcţie de captare panoramică, captare video de 1080p, delay zero între momentul în care apeşi pe buton pentru a face fotografia şi momentul captării imaginii şi efecte precum feţe amuzante şi schimbarea fundalului.

Galaxy Nexus oferă posibilitatea de a sincroniza e-mail-ul, contactele şi alte date pe toate dispozitivele pe care le deţineţi. Utilizatorii au acces la mai mult de 300.000 aplicaţii şi jocuri de pe Android Market sau, în unele ţări, aceştia pot cumpăra şi citi cărţi, închiria filme şi rula filme direct pe telefon. În Statele Unite ale Americii, utilizatorii pot, de asemenea, descărca muzică în aplicaţia Cloud folosind Music Beta de la Google pe care o pot asculta oricând, chiar şi offline.

Ice Cream Sandwich introduce inovaţii precum Face Unlock, care foloseşte funcţia de recunoaştere a feţei pentru deblocarea telefonului. Folosind tehnologia NFC, Android Beam vă permite să împărtăşiţi rapid pagini web, aplicaţii şi videoclipuri de pe YouTube cu prietenii dumneavoastră prin simpla alăturare a telefoanelor. Puteţi folosi chiar şi efecte amuzante în timp ce filmaţi sau aveţi conversaţii video prin intermediul Google Talk.

Tehnologie Google

Galaxy Nexus este creat să furnizeze o experienţă „pur Google” şi, odată cu aceasta, veţi fi primul care va primi actualizările de software şi noile aplicaţii imediat ce vor fi disponibile. Google prezintă şi multe servicii Google Mobile, inclusiv: Android Market, Gmail, Google Maps 5.0 cu hărţi 3D şi navigaţie turn-by-turn, Google Earth, Movie Studio, YouTube, sincronizare Google Calendar, şi aplicaţii Google+ îmbunătățite.

Hardware

Galaxy Nexus este primul smartphone care prezintă un display de 4,65’’, cu o înaltă rezoluţie de 720p (1280×720), care asigură că vă veţi bucura de capacităţile captivante de divertisment şi navigare rapidă la o calitate superioară.

Urmând conturul display-ului original al Nexus S, Galaxy Nexus vine cu forme rotunjite care se potrivesc perfect palmei dumneavoastră şi formei feţei atunci când vorbiţi la telefon. Materialul din care este realizat capacul bateriei îmbunătăţeşte ergonomia dispozitivului şi împiedică alunecarea telefonului. Cu o grosime de doar 8,94m şi cu o ramă de 4,29mm, Galaxy Nexus oferă o portabilitate extraordinară alături de un ecran mare.

De asemenea, Galaxy Nexus prezintă un procesor extrem de rapid 1,2GHz dual core, care oferă putere şi viteză superioare, asigurându-vă o utilizare deplină şi uşoară a funcțiilor multitasking sau posibilitatea de a viziona la capacitate maximă, pe display-ul mare, în culori intense, a jocurilor sau videoclipurilor. Conectivitatea LTE or HSPA+ împreună cu procesorul dual core, care furnizează navigare web la viteză înaltă, vă asigură acces la internet oriunde v-aţi afla.

Galaxy Nexus va fi disponibil în Statele Unite ale Americii şi Asia din luna noiembrie şi treptat şi pe celelalte pieţe globale.