Samsung Galaxy Note 3 – următoare ediție a terminalului de top pentru profesioniști – va fi lansată în septembrie. Zvonurile sunt recente, dar despre Note 3 se discută de mai multe luni. Să nu uităm că în septembrie este așteptat și telefonul Apple cu ecran mai mare, o posibilă premieră pentru compania americană. Mi-a plăcut Note încă de la lansare, iar pe Note 2 l-am utilizat câteva luni intensiv.

Update (05.08.2013): lansarea Note 3 este confirmată oficial pentru 4 septembrie la IFA Berlin.


samsung galaxy note 3 conceptSursa foto.

Se spunea că, pentru prima oară, sud-coreenii vor folosi materiale mai premium și tehnologii avansate pentru a conferi terminalului un real avantaj față de competitori.

Samsung Galaxy Note 3 ar putea avea un ecran Full HD de 5.9 inch. S-ar putea să fie primul smartphone de top cu ecran OLED.  În mod tradițional terminalele Note au procesoare mai puternice decât Galaxy S-ul lansat în același an. Așa că Note 3 ar putea aduce un Exynos Octa tactat mai sus decât cel folosit la Galaxy S4. Sunt curios dacă ăsta va veni cu Octa și în Europa sau aleg Snapdragon 800 pentru zona noastră.

Deși se zvonea că Galaxy Note 3 s-ar lansa la IFA Berlin, care începe pe 6 septembrie, mai mult ca sigur Samsung va avea un eveniment separat.

Atât Galaxy Note, cât și Note 2 au fost lansate la evenimente speciale Samsung. Zvonurile vorbesc acum despre o lansare pe 4 septembrie. Probabil că la IFA o să-l vadă și cei care nu participă la evenimentul special.

Ecranul mare și bateria rămân principalele atuuri pentru produsele din zona asta, dar există și utilizatori care preferă stylus-ul pentru operare și aleg Note pentru S-Pen. Sunt curios ce preț va avea 🙂

Poza este doar o ilustrație.