Samsung Galaxy a devenit acum o familie de aproape 20 de terminale smartphone și tablete, (vorba lui Vali, 4 tablete deja). Mă gândeam să fac o recapitulare a principalelor modele Samsung Galaxy și ce știm despre ele acum. Rămâne practic în top produsul flagship  Samsung Galaxy S2, dar acum există alternative cam pentru orice buzunar. Să o luăm metodic.

Familia Samsung Galaxy
Familia Samsung Galaxy

Samsung Galaxy

La începutul acestui an, Samsung confirma primele patru telefoane Samsung Galaxy noi: Gio, Fit, Ace și Mini. Cel mai mare succes în România pare să fie în acest moment Samsung Galaxy Mini.

După aproximativ trei-patru luni, sud-coreenii au lansat noi terminale din gama Galaxy, poziționate altfel. Seria nouă preia din caracteristicile Galaxy S, dar schimbă sau taie diverse dotări sau funcții pentru a avea niveluri diferite de preț. Noile telefoane Samsung sunt Galaxy Y și Galaxy W cu ecran tactil și Galaxy Y Pro plus M Pro pentru fanii tastaturii Qwerty.

Noile telefoane Samsung Galaxy
Noile telefoane Samsung Galaxy

Samsung a mai anunțat ulterior Galaxy S2 cu LTE, adică 4G. De asemenea, după cum știm deja există și mega-telefonul Galaxy Note.

Tablete Samsung

Prima tabletă Samsung Galaxy Tab a avut un succes relativ, era primul competitor iPad de fapt și acest lucru a dus la vânzări de câteva milioane de unități. Dar adevărata tabletă Samsung a venit abia anul acesta, respectiv modelul Galaxy Tab 10.1 cu Android 3.0.

În prezent există și un al doilea Galaxy Tab 10.1 mai subțire, dar și Galaxy Tab 7.7 cu ecran mai performant și Android 3.0 (primul de 7 inci era cu Android 2.2).

Cam asta este cu seria de produse Samsung Galaxy (poate am uitat ceva?). Oricum, ei mai au și terminalele Wave cu sistem de operare Bada… tablete cu Windows și multe altele.