Pentru că Galaxy Note 9 pare deja plictisitor, continuă dezvăluirile despre Galaxy S10. Eu rămân curios dacă va fi un S10 sau va fi redenumit, pentru că Galaxy X ar fi un nume mult mai bun pentru modelul aniversar. Desigur, Galaxy X ar putea fi modelul pliabil despre care se vorbea, dar pînă vedem oficial despre ce este vorba, mai avem de așteptat. Probabil Galaxy S10 va fi lansat la începului lui 2019.
Update: Tot ce știm la ora actuală despre Samsung Galaxy S10 – detalii tehnice, păreri, preț ->>

samsung galaxy s10 fingerprint scanner display

Zilele astea am citit că primul zvon despre care vă scriam se confirmă oficial: Samsung Galaxy S10 va avea un senzor de amprentă în display, tehnologia fiind realizată de Qualcomm, care a realizat un sistem concurent cu ceea ce folosea telefonul cu Synaptics lansat la CES 2018. Cert este că tehnologia există deja și probabil va fi următorul element de marketing folosit de marii producători pentru a vinde telefoane.

După cum știți, vânzările de terminale smartphone intră în faza critică. Față de anul anterior volumul de vânzări a scăzut, iar puțini producători mai cresc ca odinioară. Apple a fost obligat să scumpească telefoanele pentru a atinge încasări și profituri similare cu anul anterior. Samsung a avut pe tot anul o creștere de 2%, dar pe ultimul trimestru din 2018 a scăzut cu 4% comparat cu anul 2016. Huawei continuă să crească ca număr de unități vândute, la fel și Xiaomi, dar asta datorită telefoanelor accesibile.

Este clar că producătorii smarpthone au nevoie de mai mult decât simple schimbări de procesor și RAM pentru a putea convinge clienții. Iar aici, intervin multe probleme. Explozia 3D de acum câțiva ani s-a dovedit un balon de săpun, nimeni nu mai vrea conținut 3D sau ecrane 3D. Ideea cu AR / VR prinde, dar în realitatea utilizarea tinde spre zero. Camerele foto au devenit tot mai bune, dar deja tind spre camera foto compactă premium și nu există multe locuri în care se pot îmbunătăți. Bateriile nu se schimbă și rămâne necesară bateria externă și tehnologia fast-charging. Dar acum, se pare că senzorul din display și camera foto triplă sunt următoarele buzzwords.

Am citit recent că și Apple va face un iPhone cu cameră foto triplă, după modelul Huawei P20 Pro. Evident, și cei de la Samsung au citit asta, iar acum se spune că Galaxy S10 va avea cameră triplă pe spate. Vestea nu e rea, din contră. Doar să fie bine utilizată tehnologia, ceea ce a reușit Huawei poate fi dificil pentru alți producători. Cu P20 Pro ai un zoom 5X chiar utilizabil.

De asemenea, am mai citit că Galaxy S10 va fi primul smartphone de top cu tehologie 5G. Deși primele rețele 5G vor fi operaționale din 2020, Samsung este unul dintre mari jucători în industria de 5G și sunt convins că vor folosi acest lucru pentru a promova intens următorul smartphone. Cumperi S10 și nu mai trebuie să schimbi telefonul când vine 5G. Desigur, se va activa printr-un update de software, dar ce contează, avem 5G.

Alt zvon spune că ecranul Samsung Galaxy S10 va avea peste 600 ppi, ceea ce înseamnă că Super AMOLED merge mai departe și vor crește rezoluția, densitatea și luminozitatea. Era și timpul, pentru că S9 are același ecran ca și S8, fără mari diferențe.

De asemenea, pentru că sistemul de autentificare Iris Scan nu este pe atât de sigur precum Face ID de la Apple, cei de la Samsung vor lucra la îmbunătățirea deblocării pe baza recunoașterii faciale, probabil vor introduce senzori 3D și infraroșii, pentru a îmbunătăți și securitatea, dar și deblocarea ecranului pe lumină slabă. Abia aștept să vedem câte dintre informații se vor confirma în perioada următoare.