Samsung Galaxy S8 va putea fi conectat la monitor, tastatură și mouse pentru a fi folosit ca un mini-computer, are toate funcțiile unui PC, similar modului de lucru Windows Continuum care a fost dezvoltat de Microsoft special pentru telefoanele Windows 10. Deja aveam toate detaliile despre Galaxy S8, dar tind să cred acum că lansarea va fi amânată pentru luna aprilie.

Modul de lucru PC nu este o mare inovație, practic vorbim de o interfață diferită, care va fi proiectată doar atunci când este conectat la un monitor extern. Aceasta va permite accesarea unor aplicații care vor încerca să arate și să ofere funcții similare cu cele din Windows. Probabil vorbim de aplicații Office precum Word, Excel, PowerPoint. Deși este interesant și apreciat de utilizatori, să nu uităm că acest mod chiar are nevoie de monitorul extern, tasatatură și să fie compatibile cu telefonul, nu orice monitor și orice tastatură. Probabil Bluetooth pentru tastatură și conectare pe USB Type-C + adaptor pentru monitor. Nu prea merge să folosești sistemul atunci când călătorești, iar acasă și la birou ai deja laptop sau PC, de ce ai folosi sistemul hibrid?

Apoi să nu uităm că platforma pe care rulează Galaxy S8 este Android. Asta înseamnă o experiență proastă cu accesoriile externe, întârzieri în utilizarea aplicațiilor (lag) și o experiență grafică mai slabă. Eu am renunțat să mai lucrez pe tableta cu Android pentru că în ciuda dotărilor hardware avea serioase întârzieri între ceea ce apăsam eu pe tastatură și ce apărea pe ecran. Dacă ești Zen, poți lucra, dar altfel, slabe șanse.

ads

Pe de altă parte slide-ul de mai sus pare dintr-o prezentare internă Samsung, iar eu sunt convins că Google va susține o astfel de inițiativă pentru că de ani buni concurează Microsoft pe tot ce înseamnă soluții pentru productivitate la birou. Un astfel de mod pentru Android va crește automat prestigiul platformei și va fi copiat rapid de ceilalți competitori.

Putere maximă pentru Galaxy S8

Cele mai recente dezvăluiri online arată că Samsung Galaxy S8 va avea cel mai puternic procesor al anului, Snapdragon 835. Deocamdată nu există foarte multe detalii despre el, dar știm că este produs pe 10 nanometri, o tehnologie de dimensiuni mai mici, mai eficientă (se va încinge mai puțin) și va aduce un plus de putere hardware și un chip grafic mai performant. Pentru Coreea și zona asiatică, Samsung va produce un procesor Exynos de nivel similar. Niciodată nu au fost chiar egale, dar nici mari diferențe nu au fost. Mai multe vom afla la CES 2017.