Avem deja câteva informații sigure privind Galaxy S8, ciculă și niște zvonuri interesante, eu le-am pus cap la cap aici. Este clar că Samsung va avea mare grijă ca fiasco-ul de la Note 7 să se nu se repete. Iar detaliile dau o imagine de ansamblu pozitivă.

galaxy-s8

Sursa foto.

Să vedem ce informații aveam pînă acum despre Galaxy S8: prima că va avea doar ediție Edge, a doua că va avea procesor la 3.0 GHz, include camera foto duală, apoi că ecranul este rezistent la apă. Pot fi considerate toate zvonuri, dar logica este una clară. Acum, după experiența cu Note 7, Samsung s-ar putea să facă S8 cu ecran normal, pentru cei care se tem să mai aleagă ecrane Edge. Ar putea să întoarcă decizia luată atunci.

Oficial, Samsung a anunțat azi că a început producția de procesoare pe 10 nanometri FinFet. Ce înseamnă asta? Ei bine o dimensiune mult mai mică, o eficiență energetică sporită și elimină nevoia unei soluții de răcire nemaipomenite. De asemenea, se confirmă faptul că vor putea rula la frecvențe mai mari. Creșterea de performanță este de 30%, consumul scade cu 40%. Ce spune comunicatul?
SoCs with 10nm process technology will be used in digital devices launching early next year and are expected to become more widely available throughout 2017“. Cu alte cuvinte, acesta este procesorul Galaxy S8.

Toate blogurile de tehnologie vorbesc despre ecran 4K, dar cred că asta va rămâne pentru alte modele, 2K este arhi-suficient și deja consumă destulă energie. Rezoluția 4K este inutilă pe smartphone și cred că Samsung știe foarte bine asta. Doar Sony a avut un smartphone cu ecran 4K, dar care nu a avut succesul dorit. Eu sper să nu treacă la 4K sau să se confirme informația că va fi un model 2K și unul 4K. Sunt zvonuri și despre un Galaxy S8 Edge Plus, care să aibă ecran mai mare.

Data lansării Samsung Galaxy S8 este 26 februarie 2017, la Mobile World Congress, ca și anul acesta. Următoarea ediție este în perioada 27 februarie – 2 martie 2017, sper să ajung iar, să vă povestesc de-acolo.

Inginerii Samsung lucrează acum la primul firmware pentru Galaxy S8, conform Sammobile. Una dintre noutățile anului 2017 va fi aducerea asistenului digital Viv, care va înlocui S Voice și Google Now, după ce Samsung a cumpărat compania care dezolta tehnologia. Sunt aceiași specialiști care au făcut Siri pentru Apple, iar acum vor să meargă mai departe, pentru că lumea acuză Siri că “nu progresează deloc”.

Cam atât astăzi despre Samsung Galaxy S8, sunt convins că prețul va fi mare, încă nu avem detalii.