Chiar dacă va fi amânată pentru aprilie, ceea ce nu cred, lansarea Galaxy S8 va aduce în 2017 și un model cu ecran de 6 inch, botezat se pare Galaxy S8 Plus. Deși nu m-am obișnuit cu niciun model cu ecran de peste 5.7 inch, modelele mi se par incomod de utilizat, mari și grele, totuși, există o nișă pe care aceste terminale vor avea mare succes.

galaxy s8 plus

Poza este doar un concept.

Samsung Galaxy S8 Plus

Se pare că anul viitor vor fi doar două modele, Galaxy S8 cu ecran curbat, display de 5.5 sau 5.7 inch, precum și Galaxy S8 Plus, cu ecran de 6 inch. Totuși, este posibil să existe și un model de 5 sau 5.2 inch, pe care Samsung nu se mai chinuie să îl promoveze, pentru că se va vinde singur. Dacă Samsung evită cu totul dimensiunea de 5 sau 5.2 inch, va fi greșeala lor, vânzările nu vor fi atât de mari.

Da, există utilizatori care vor ecrane tot mai mari. Smartphone-ul devine centrul multimedia, se văd filme, se joacă jocuri video… ecranul mare este important. De asemenea, smartphone-ul ne permite să lucrăm de la distanță, poate înlocui temporar laptop-ul, poți scrie pe el, poți edita poze, video, poți lucra la documente și altele asemenea. Și aici, ecranul mare este un bonus.

De asemenea, circulă un zvon care spune că Galaxy S8 Plus va avea celebrul stylus S-Pen de la Galaxy Note, oferind profesioniștilor din toată lumea acea alternativă care le-a fost refuzată odată cu eșecul Galaxy Note 7.

Avantajul device-urilor Samsung este că au ecranul curbat pe margini, sunt subțiri și ușoare, iar acest lucru oferă un confort mai mare la utilizare. Cred că și modelul de 6 inch, cu ecran Edge, ar putea fi suficient de compact pentru a fi ținut în buzunar. Vedem în 2017.

Eu continui să cred că vom vedea Galaxy S8 în februarie la Mobile World Congress 2017. Chiar și la nivel de anunț oficial, poate fără o lansare în stilul clasic, dar cred că le va fi greu să nu anunțe nimic la Barcelona.