Samsung Galaxy X este reconfirmat oficial pentru lansarea oficială în 2018 și am adunat aici toate informațiile pe care le-am putut găsi pe tema asta. Știam deja că modelul pliabil este confirmat oficial de Samsung. Unul dintre oficialii companiei a spus clar că se lucrează la proiect, iar imediat după interviu, a apărut informația că Apple și LG fac un model similar.

Ce știm despre Galaxy X

Publicația coreeană Business Coreea spune că proiectul telefonului pliabil, cu mai multe ecrane, este confirmat pentru 2018 și s-ar putea lansa chiar în ianuarie, la Consumer Electronics Show Las Vegas. Nu am reușit nici de data asta să merg la CES, poate anul viitor. Numele de Samsung Galaxy X pare să fie confirmat. Goana după terminale portabile pare să fie confirmată și viteza cu care ZTE a lansat modelul său pliabil.

Așa s-a întâmplat cu iPhone acum zece ani. La început a fost un zvon, apoi toată lumea a râs de ideea unui telefon mobil fără butoane, apoi unii s-au grăbit să lanseze primul telefon touchscreen. Apoi a început revoluția, toată lumea a făcut un telefon touchscreen. Astăzi abia dacă mai găsești un telefon mobil cu butoane. Foarte puțini oameni mai folosesc așa ceva și în timp vor dispărea de tot.

Ideea ecranului pliabil este bună, ai și un telefon, dar ai și o tabletă la nevoie, poți vorbi la el, poți lucra pe el. Cea mai mare problemă însă pentru aceste modele va fi autonomia / durata de viață a bateriei. Samsung a prezentat de mai multe ori la evenimentele internaționale ecrane pliabile sau flexibile, chiar la nivelul la care pot fi făcute sul. Dar un astfel de produs nu ar avea sens comercial, așa că oamenii cred că noul Galaxy X va fi similar cu prototipul din poza de mai sus.

Practic, se pliază și arată precum Note 8 sau se poate extinde și arată ca o tabletă Samsung Galaxy. Are un S-Pen pentru utilizare creativă. O a doua problemă a acestui telefon este că va fi foarte scump. Mai mult ca sigur sare iar de 1.000 de euro. Dar asta nu pare să fie o problemă pentru Samsung.

Lansarea Galaxy X pare să fie confirmată și de zvonurile legate de numele de cod. Se pare că noul telefon va fi numit Samsung SM-G888N0, iar luna trecută o pagină cu acest nume a fost publicată pe site-ul Samsung. Nu există prea multă informație acolo, dar simpla menționare „din greșeală” a acestui model pare să confirme toate zvonurile.Există și posibilitatea unui model flexibil, transparent. Totuși, nu cred că coreenii vor lansa un nou model flexibil, după eșecul Galaxy Round și a LG Flex, cred că nu va fi ceva de genul ăsta. Mai degrabă modelul ZTE cu două ecrane pare să fie cheia pentru această problemă. De-asta și sursele folosesc termenul „foldable”, care a fost folosit și la tablete sau laptopuri cu două ecrane. Au fost lansate și multe prototipuri cu adevărat flexibile, dar au eșuat toate.

Mai degrabă cred zvonul că Samsung Galaxy X va fi un fel de S9 sau Note 9 cu două ecrane. Unul dintre ele va face slide și se va ascunde sub ecranul principal – există proiecte similare și se poate face o tehnologie bună, să nu se zgârie. Al doilea ecran este folosit doar dacă vrei să vezi un film sau să lucrezi la ceva pe display mai mare. Sau pentru jocuri video. Altfel stă ascuns și folosești telefonul normal. Pe de altă parte, poate fi greu de folosit, un device foarte masiv, care nu va prinde. Totul depinde de finisaje, de performanțe, de ușurința în utilizare.

În orice caz, discuția privind telefoanele viitorului continuă. Ar putea flexibile ca o brățară, cum prevedea acum zeci de ani Nokia Morph. Alții văd ziarele flexibile ca un suport media pentru viitor, precum în clipul de mai sus. Dar nu trebuie să uităm că astfel de zvonuri au fost și anul trecut, doar că atunci se chema Galaxy X1. Se spunea că se lansează în 2017 și că va fi prezentat la MWC. Se pare că a fost tot așa, doar un zvon pentru a publica ceva interesant în zilele fără alte subiecte.

Așa că mai rămâne de văzut cum va fi Samsung Galaxy X în realitate.