Samsung Galaxy Xcover 4 (SM-G390F) a primit o certificare de la autorități, ceea ce însemnă că a depășit faza de testare și se pregătește de lansarea oficială. Se fac aproape doi ani de la lansarea Xcover 3 și pasionații de terminale rezistente tot nu au o alternativă serioasă, doar telefoane chinezești.

Samsung Galaxy Xcover 4
Samsung Galaxy Xcover 4

Galaxy Xcover 4

Samsung Galaxy Xcover 4 va aduce Android 7.0 Nougat și va avea specificații tehnice mai avansate, fiind în același timp rezistent și subacvatic. Din păcate la ora actuală nu avem mai multe informații, doar faptul că telefonul a trecut de testele de certificare de la WiFi Alliance.

Seria Xcover a avut succes, oamenii caută telefoane rezistente, iar brandul Samsung a reușit să atragă consumatorii. Totuși, modelul Xcover 3 a fost o dezamăgire după ce Xcover 2 a fost bine dotat și cu un preț bun. Dotările Xcover 3 a fost relativ slabe, dar telefonul a venit la un preț premium, care nu se justifica. Să vedem detaliile Xcover 4 înainte să ne dăm cu părerea dacă merită sau nu cumpărat modelul.

Fanii se așteaptă ca Samsung Galaxy Xcover 4 să aibă un ecran de minim 5 inch, cu rezoluție 720p, față de 4.5 inch și rezoluția 800×480 pixeli pentru Xcover 3. Procesorul ar urma să fie Snapragon de data asta, față un Marvell la 1.2GHz care oferea o experiență slabă. Iar în loc de 1.5GB de RAM ar putea avea măcar 2GB de RAM, dacă nu chiar trei. Xcover 3 avea camere foto de 8 megapixeli pe spate și 2 megapixeli frontală, iar acum modelele mid-range de la Samsung au 12 megapixeli pe spate și 8 megapixeli frontala pentru poze selfie.

La fel cu bateria, Xcover 3 avea doar 2.000 mAh, probabil că noua generație va aduce o baterie de minim 2.600 mAh. De asemenea, zvonurile recente spun că Samsung, care nu va lansa Galaxy S8 la Mobile World Congress 2017, ar putea aduce la Barcelona noul Xcover 4 ca să aibă parte de o lansare interesantă.

Pe de altă parte, aceste îmbunătățiri ar putea crește prețul Samsung Galaxy Xcover 4, spre 500 de euro, față de nivelul de circa 350 de euro al modelelor anterioare.

Via: GSMArena