Astăzi am citit o mulțime de articole despre Google Pixel 2 și Pixel XL 2,ambele modele urmând să fie făcute de HTC iar. Se pare Pixel XL ca avea un ecran mai mare, cu margini subțiri.

Chiar dacă Google Pixel nu a fost cel mai popular smartphone in 2016, se pare că există destui fani care așteaptă noile modele și avem deja următoarele informații concrete.

Producătorul rămâne HTC, informațiile sunt în codul sursă al platformei HTC U11, iar acolo par sa fie listate mai multe modele.

Google și HTC ar fi convenit să facă și un phablet cu ecranul mai mare, nu este clar cât de mare, dar va avea formatul similar LG G6, cu 18:9 sau 2:1, foarte înalt. De asemenea, pe lângă informații diverse despre detalii tehnice, avem și acest nou design, nu e clar dacă este făcut de un fan sau vine de la echipa de design care lucrează acum la noile modele. Dar arată foarte bine și sper să se țină de linia asta.

Dacă acest design este cel oficial, se poate observa și camera foto duală de pe spate, o funcție căutată de utilizatori, care lipsea de la modelul Pixel original. Îmi place că au utilizat lentile mari de data asta, să ofere posibilitatea de a capta mai multă informație pentru senzor. De asemenea, apreciez senzorul de amprentă poziționat pe spate. Este cea mai bună poziție pentru a debloca ecranul rapid.

Google Pixel nu a fost cel mai performant telefon anul trecut, cel puțin nu în topurile bazate pe teste de performanță, dar știm acum ca au devenit cam irelevante. Cu Android curat și dotări hardware bune el rămâne însă unul dintre cele mai bune telefoane prim raportul calitate/preț. Chiar dacă s-a scumpit, rămâne sub nivelul de preț al modelelor de top de la Samsung sau Apple.

Urmăresc toate discuțiile și revin cu informații despre Google Pixel 2 sau Pixel XL 2, sper cât mai rapid.