Sony pregătește noi modele Xperia pentru IFA Berlin 2017, eu o să merg ca în fiecare an și vă povestesc în direct de la expoziție primele impresii. Anul acesta am văzut modelele Xperia la Mobile World Congress, cred că este singurul mare brand care nu trimite telefoane pentru review.

Pentru IFA Berlin Sony a pregătit modele precum Xperia X1, XZ1 și XZ1 Compact, iar detaliile tehnice au ieșit la iveală online. La MWC văzusem modelele Xperia XA1 și Ultra, plus modelele premium XZs și XZ Premium. Din păcate nu pot să vă spun decât impresii de moment, nu am avut o experiență cu aceste telefoane. Am făcut poze doar la târg și am umblat prin interfață foarte puțin. Totuși mă bucur că Sony nu renunță la Xperia și se pare că vor lansa modele noi.

Sony Xperia XZ1 are un ecran de 5.2 inch Full HD, cu procesorul de top Snapdragon 835, 4GB de RAM, iar bateria integrată este de 3.000 mAh. Modelul XZ1 Compact are un ecran de 4.6 inch cu rezoluție HD (720p), dar are procesorul de top Snapdragon 835 cu 4GB, dacă zvonurile sunt reale. Bateria este de 2.800 mAh, surprinzător pentru un model mai compact.

Sony Xperia X1 va fi un model mid-range, cu ecran de 5 inch 720p, cu procesorul nou Snapdragon 660, cu 4GB de RAM. Bateria este tot de 2.800 mAh, dar va fi mai accesibil ca preț.

Revin cu detalii imediat ce am mai multe.