Sony Xperia 1 Mark II a fost lansat oficial online, eveniment ce ar fi trebuit să aibă loc în cadrul Mobile World Congress 2020.

Este un terminal super-dotat, cu un ecran OLED de 6.5 inch, formatul 21:9, rezoluție 4K, HDR, precum și tehnologii precum Dolby Atmos. Sony Xperia 1 Mark II are tehnologie 5G pentru rețele de următoarea generație.

Smartphone-ul japonez stă tot slab la capitolul foto, pare să fie tendința pe care Sony o respectă cu strictețe în fiecare an. Deși au cea mai bună tehnologie foto și o oferă pentru competitori, pe propriile telefoane folosesc cele mai slabe tehnologii. Astfel, în 2020, telefonul are o cameră triplă cu senzori de 12 megapixeli.

Într-adevăr, au lentile Zeiss de data asta, iar camera principală are apertură F/1.7, cam cum oferea Samsung acum doi ani. Lentila de zoom are 70mm, presupun că este 3X optic, iar lentila ultra-wide are o deschidere de 124 de grade, ceea ce ar trebui să fie destul de ok. Dar Sony face senzori de 64 de megapixeli și oferă pe flagship trei senzori mult mai slabi, un paradox. Camera foto pentru fotografii selfie este de doar 8 megapixeli.

Ecranul 4K este ultra-certificat, are HDR și culori profesionale certificate. Folosesc o tehnologie proprie „motion blur” care ar trebui să ofere mișcare similară unui ecran de 90Hz, dar nu oferă această rată de refresh. Terminalul are și tehnologii audio avansate precum Dolby Atmos, difuzoare stereo și sunet 360. Include mufa clasică de 3.5mm jack.

Sony Xperia 1 Mark II vine cu procesorul Qualcomm Snapdragon 865, varianta 5G, cu 8 GB de RAM și 256 GB de stocare internă. Are slot de carduri microSD și o baterie de 4.000 mAh. Deocamdată nu avem prețul final pentru acest model, dar fac pariu că este în zona de 1000 de euro, ca să fie siguri că nu vor avea și vânzări.

Este la ora actuală primul smartphone 5G de la Sony, dar pare că au lansat mai multe modele, revin cu detalii.

Sursa: Engadget