Japonezii au anunțat oficial Sony Xperia XZ2 Premium, versiunea de top pentru modelul Xperia XZ2, model dotat cu o cameră foto duală și ecran cu rezoluție 4K. Deși modelul este oficial, nu există un anunț oficial privind prețul sau data lansării comerciale.

Click pe imagine pentru mărire!

Xperia XZ2 premium

Sunt detalii importante care diferențiază acest model de fostul vârf de gamă. Sony păstrează tradiția modelului premium, apelând la toate dotările de top care le putea găsi pentru Android. Desigur, va fi un telefon de 1000 de dolari, dar pe de altă parte are suficientă tehnologie nouă ca să concureze cu S9+ sau iPhone X. Hai să vedem detaliile tehnice și să vedem cum se compară cu XZ2. Vestea bună este că fanii Sony au acum la dispoziție primul smartphone de top cu cameră duală pe spate, dar vestea proastă este că ecranul 4K consumă rapid bateria. Sunt curios dacă modul Stamina ajută în acest caz.

Ecranul este cu diagonala de 5.8 inch și rezoluție 4K, față de 5.7 inch și rezoluție FHD+ la modelul anterior. Dacă sunteți pasionați de video în format 4K, este cea mai bună alegere pentru un smartphone, altfel, ecranul este doar o demonstrație de forță menită să cucerească de fapt fanii televizoarelor Sony. Pentru că nu există o utilitate reală pentru 4K pe un smartphone. Iar Sony au primit tone de feedback negativ pentru că ecranele 4K sunt și scumpe, dar și consumă mai multă energie decât cele normale. Rezoluția FHD+ este perfectă pentru telefoane și în același timp prelungește autonomia. Deci Xperia XZ2 câștigă în termeni de utilitate reală. Și sper să se și ieftinească acum, în contextul noii lansări.

Sony Xperia XZ2 Premium dispune de 6GB de RAM în loc de 4GB de RAM, dar procesorul este același, Qualcomm Snapdragon 845, deci cel mai bun de anul acesta. Camera foto de pe spate are doi senzori diferiți, cel color de 19 megapixeli (senzor de 1/2.3-inch, pixeli de 1.22um) care este și pe XZ2, plus un senzor alb-negru de 12 megapixeli (senzor de 1/2.3-inch, pixeli de 1.55um). Oferă o sensibilitate ISO 12.800 care poate fi extinsă la 51.200. Poate filma 4K HDR și Super Slow Motion la 960fps, Full HD. Astfel, Sony atacă oarecum poziția Huawei pe zona de fotografie, iar camera foto va fi îmbunătățită prin actualizări software, promit ei.

Camera frontală de pe XZ2 Premium este de 13 megapixeli, o creștere semnificativă față de 5 megapixeli pe XZ2. Aici vor să atingă și pasionații de poze selfie, care acum pot folosi noul modul performant. Bateria noului model este de 3540 mAh, o creștere importantă, era și cazul cu acest nou display. Conform oficialilor Sony, telefonul va fi în magazine în vară. Vedeți mai jos și clipul lor de prezentare:Via: The Verge & Engadget