Oneplus 5T, probabil cel mai căutat smartphone al momentului și unul cu preț bun pentru ce oferă, a reușit să facă vânzări record. Și la depozitul din Europa termenul de livrare a crescut la 7 zile.

oneplus 5t stock-min

Compania a anunțat oficial pe contul său de Twitter că au fost vânzări record. Nu avem cifre exacte, dar știm că Oneplus 5 a atins un record pentru companie în prima zi de vânzări, iar Oneplus 5T a atins cifrele în primele 6 ore. Iar acum, umrează întîrzieri. Atât pe piețele din US, Canada și India, cât și în Europa, termenele de livrare sunt acum de 7 zile. La indieni a dispărut de tot modelul cu 128GB de stocare internă. Să nu uităm că nu vorbin de un telefon ieftin, ci de un model de 500/600 de euro. Este adevărat, este considerat acum cel mai bun smartphone din 2017 de multă lume, mai ales de fanii companiei.

 

ads

Deși nu are cele mai mari scoruri în testele de performanță, Oneplus 5T a fost singurul terminal care bate iPhone în testele de viteză. Nu sunt nici ele realizate științific, ele se bazează pe instalarea acelor aplicații și accesarea lor în aceeași ordine pe terminale, contra cronometru. Mie mi se pare un pic subiectiv, pentru că uneori fără să vrei poți accesa mai rapid sau mai greu aceeași aplicație, lucru care poate genera întârzieri fără intenție.

Ca scoruri în Antutu este aproape de liderii clasamentului, HTC U11, Nokia 8, Note 8 sau precedentul Oneplus 5. În Geekbench 4 are un scor aproape de Note 8, dar rămâne sub el per-total. În 3D Mark Ice Storm este sub Xiaomi Mi6. Deci nu este nicăieri lider la putere hardware, deși e apropiat de toate modelele de top. Cei de la XDA-Developers care au demonstrat cum trișează Oneplus 5 la testele de performanță au anunțat recent că Oneplus 5T nu face același lucru. Poate de-asta nu are maximum de scor.

Testul de viteză bazat pe deschiderea de aplicații a arătat mai demult că noua generație iPhone poate depăși de la distanță Samsung Galaxy Note 8. Însă acum au testat versus Oneplus 5T și s-a produs surpriza. Unii cred că este de la memoria RAM, de la stocare sau altele, eu zic că victoria este bazată pe sistemul de operare…


Oneplus 5T folosește sistemul de operare OxygenOS 4.7 , bazat pe Android 7.1, care este modificat de compania chineză. Ei spun că principalele modificări sunt legate de viteză și de consumul de energie pe care încearcă să îl reducă la maxim. De asemenea, pe baza testelor de utilizare s-a stabilit că Face ID de la Oneplus 5T, una din marile noutăți, este mai rapid decât cel de la iPhone X și mai sigur decât soluția Samsung. Așa că, aveți noi motive pentru a cumpăra acest model.