Samsung Galaxy S8 a fost dezvăluit cu (aproape) toate detaliile sale. După ce au apărut primele imagini cu Galaxy S8, unul dintre veteranii industriei mobile a dezvăluit (în rusă) toate detaliile privind următorul flagship sud-coreean. Se cunoșteau majoritatea detaliilor tehnice, dar sunt informații în premieră, interesante.


Via BGR

Samsung Galaxy S8 – pe surse

Aparent sunt confirmate ambele modele Samsung Galaxy S8 și S8 Plus, deși numele nu este 100% confirmat. Ambele modele au ecran EDGE, curbat pe ambele margini, unul de 5.7 inch, iar al doilea cu diagonală de 6.2 inch. Interesant este că oficialii Samsung spun că vor compara device-urile cu cele de anul trecut (5.1 inch și 5.5 inch), iar noile terminale sunt la fel de mari. Asta pentru că au ecran peste tot, nu au margini groase, iar senzorul de amprentă de care vorbeam mai devreme pare să fie confirmat, pe față, sub ecranul principal, dar în cadrul ecranului. Nu explică nici el exact despre ce tehnologie este vorba, probabil una nouă. Scannerul ar putea fi peste tot pe ecran, oriunde pui degetul să citească amprenta. Sau ar putea fi o zonă determinată, pentru că oficialii spun că seamănă cumva cu cel de la iPhone.

Conform lui Eldar Murtazin, un ziarist/blogger rus care făcea dezvăluiri corecte și pe vremea Nokia, Samsung a prezentat noul design partenerilor din retail la un eveniment din decembrie. Produsul nu este final, așa că probabil el va fi prezentat apropiaților din industrie la Mobile World Congress. Asta înseamnă că nu va fi lansat oficial sau nu va fi prezentat nici presei, rămânând astfel valabilă teoria cu lansarea în aprilie.

Lansarea în aprilie va asigura partenerii și consumatorii că telefonul nu are probleme tehnice. Samsung va prezenta un raport oficial privind Galaxy Note 7 la finalul acestei luni, apoi va spune ce măsuri va lua ca astfel de incidente să nu se repete niciodată. Samsung va oferi operatorilor telecom o asigurare specială ca inidentul Note 7 nu se va repeta.

ads

Oficialii citați spun că toți operatorii participanți la întâlnire au apreciat că va fi o cerere foarte mare pentru noul Galaxy S8, iar stocurile inițiale vor fi limitate, Samsung nu va mai produce masiv terminale.

 

Detalii tehnice Samsung Galaxy S8

Noul flagship sud-coreean va avea două variante și la partea hardware, un model va fi cu Qualcomm Snapdragon 835, iar celălalt cu procesorul Samsung Exynos 8995, un procesor relativ similar, construit pe 10 nanometri, cu 6GB de RAM, 64GB pentru modelul de bază și accelerator grafic Mali-G71. Mufa de alimentare și de conectare la PC este USB 3.1 Type-C, ceea ce ne arată că vor lansa noi dispozitive Gear VR cu această mufă. Stocarea este UFS 2.1, mai rapidă decât pînă acum, deci experiența cu terminalele va fi mai bună. Va avea suport pentru carduri microSD.

Samsung Galaxy S8 va veni cu platforma Android 7.1.1, iar ambele modele vor avea cameră similară, dar nu avem detalii tehnice despre aceasta. Probabil nu va fi o cameră foto duală, ci una normală, dar puțin peste cea de la S7. Telefoanele vor aduce și mult discutatul asistent digital, Bixby. Nu reușesc să-mi imaginez cum au găsit numele ăsta și de ce l-au ales. Nu are deloc atractivitatea lui Siri sau Alexa, nici resursele pe care le alocă Google pentru Assistant. Dar oamenii au ținut să aibă propria tehnologie. Nu cred că cineva va alege Galaxy S8 pentru Bixby.

Încă o noutate: Game Mode. La fel ca și la modul PC, inspirați de Microsoft care va face un mod de jocuri pentru Windows 10, cei de la Samsung vor face un Game Mode pentru Samsung Galaxy S8. Exact pe ideea de a limita utilizarea altor aplicații și alocarea de resurse strict pentru jocurile video.

Prețul Samsung Galaxy S8 va fi de la 700 la 750 de dolari, iar Galaxy S8 Plus are un preț de la 800 la 850 de dolari, versiunea de bază. Probabil, la noi putem schimba dolarii cu euro și adăuga niște mărunțiș pentru taxe.