Compania de rețelistică TP-Link a lansat azi în România noul smartphone TP-Link Neffos X1 Lite, dotat cu procesor octa-core și 2GB RAM. Design-ul este bun și prețul este de 650 de lei.

Este practic versiunea mai accesibilă a modelului Neffox lansat la IFA.

TP-Link Neffos X1 Lite are un display HD de 5 inci, acoperit cu sticlă curbată 2,5D, cu tehnologia IPS in-cell care asigură un afișaj în culori vibrante, potrivit pentru orice aplicație și pentru vizionarea fotografiilor sau a filmelor. Modelul este dotat cu o camera principală de 13MP cu tehnologie PDAF (Phase Detection Auto Focus) de doar 0,2 secunde, deschidere a diafragmei f/2.0 și funcție de fotografiere pe timp de noapte pentru imagini clare în lumină slabă. Camera secundară de este de 5 megapixeli, cu obiectiv cu unghi larg de 84 de grade, care îi oferă utilizatorului posibilitatea de a realiza, fără efort, fotografii alături de mai multe persoane.

Smartphone-ul dispune de un procesor MediaTek octa-core, cu GPU Mali T860 MP2, 2GB de memorie RAM și 16GB ROM pentru maximizarea capacității de multi-tasking a dispozitivului și o încărcare mai rapidă a aplicațiilor. Smartphone-ul are slot microSD pentru extinderea capacității de stocare până la 128GB. Pentru acces rapid la Internet, Neffos X1 Lite suportă Wi-Fi dual band și multiple benzi LTE.

Senzorul de amprentă digitală permite deblocarea dispozitivului în 0,2 secunde. Datorită algoritmului inteligent, senzorul se familiarizează cu amprenta utilizatorului și crește acuratețea de citire a acesteia pentru un nivel mai ridicat de precizie și securitate. Neffos X1 Lite are un acumulator standard de 2550 mAh, înlocuind capacitatea bateriei de 2250 mAh a modelului Neffos X1. Dispozitivul rulează NFUI (Neffos User Interface), sistem de operare bazat pe Android 7.0, pentru simplitate în utilizare.

Neffos X1 Lite are un design cu spate dublu curbat și este disponibil în două variante de culoare, Cloudy Grey și Sunrise Gold. Dispozitivul are carcasa cu o grosime de 8,5 mm și greutate de 138 de grame.

Modelul Neffos X1 Lite are prețul recomandat de 649,9 lei (TVA inclus) și va putea fi achiziționat prin intermediul eMAG și Flanco.