Xiaomi Mi Max 2 a fost lansat oficial zilele trecute, are o singură problemă: vine cu un procesor mediu pentru a oferi mai multă autonomie. Asta deși au pus o mega-baterie care ar fi trebuit să reziste bine oricum. În rest nu poți reproșa nimic acestui model, este un phablet foarte bun.

N=am fost atent la lansare, deși scrisesem că e pe 23 mai. Am remarcat anul acesta Xiaomi Mi Max, primul smartphone care a adus margini subțiri la ecran, lucru care îl făcea să arate special. Acest tip de design a fost rapid preluat de toți competitorii, care au lansat modele smartphone cu marginile subțiri. Din păcate, Xiaomi Mi Max 2 nu continuă această direcție, are un design mai comun, este adevărat că arată mai premium, dar cred că va pierde cu această abordare.

Renunțând la marginile acelea subțiri, noul Mi Max 2 pare să fie mai mare decât precedentul, chiar dacă ecranul are tot 6.4 inch. E doar chestie de aspect, partea de deasupra ecranului arată mult mai rău. Uite cum arăta conceptul, apoi uitați-vă la pozele de la lansare. Aiurea.

Vestea bună ar fi că Xiaomi Mi Max 2 are o baterie de 5.300 mAh, este mai mare decât tabletele, deci va oferi o autonomie decentă. Pe de altă parte, acest lucru vă garantează că va fi un terminal greu, pentru care aveți nevoie de geantă, borsetă, nu stă bine în buzunar și va fi greu de ținut toată ziua în mână.

Procesorul Snapdragon 625 nu este rău, dar este octa-core bazat pe Cortex A53, versiunea economică, care oferă o experiență limitată. Orice mergea mai bine, cum am mai comentat, mai bine 810 sau 820, mai bine așteptau noul Snapdragon 660, dar varianta 625 va rămâne un mare minus. Sigur, ea va permite autonomia de 2 zile despre care vorbesc reclamele Xiaomi. Dar autonomia asta vine cu alte minusuri.

Terminalul are 4GB de RAM și 64GB de stocare, cu versiunea de top la 128GB, evident suportă carduri de memorie. Camera foto de pe spate este de 12 megapixeli, cu senzor Sony, același de la Xiaomi Mi6. Cred că face poze bune. Camera foto frontală este de doar 5 megapixeli.

Mai multe detalii tehnice găsiți pe GSMArena. Iarăși mi se pare enervant că este anunțat la niște prețuri extrem de bune, dar în magazinele online ajunge la prețuri foarte mari. Ar trebui să fie 250 de dolari pentru varianta de 64GB, este un preț excelent și s-ar vinde peste tot în lume. În magazin ajunge însă la 521 dolari la ora actuală.

Via