UPDATE: avem oficial Xiaomi Mi 8.

Anul acesta nu va exista un Xiaomi Mi7, numele oficial al flagship-ului companiei chineze este Xiaomi Mi8. Oficialii companiei s-au străduit să explice de ce au luat acesată decizie. Lansarea oficială Xiaomi Mi8 ar fi pe 31 mai, conform surselor.

În mod tradițional, Xiaomi lansează unul dintre cele mai bune terminale care concurează marile flagship-uri la un nivel de preț foarte bun. Anul trecut, compania a lansat Xiaomi Mi6, care prin raportul bun calitate/preț a fost preferat de multă lume, inclusiv de români, terminalelor mai scumpe. Acum toată lumea discuta și anticipa lansarea Xiaomi Mi7, dar compania a făcut publică pe contul său de Weibo această imagine, cu un mare 8 pe ea.

Sursa foto: Weibo

Lei Jun, CEO-ul Xiaomi, a confirmat oficial că există un eveniment de lansare pe 31 mai. De asemenea, în alte discuții, oficialii companiei au confirmat că vor lansa interfața MIUI 10 la acest eveniment. Pentru a explica decizia de a trece de la 7 la 8, Xiaomi a postat altă imagine pe contul oficial.

Textul spune ceva de genul – vă așteptați la 7, dar va fi 8. Pentru că diferența față de generația anterioară era atât de mare, încât a trebuit să o marcăm prin schimbarea numelui. Evident, nu știu eu chineza. Așa o explică cei care au găsit mesajele (link mai sus).

Coform prezentărilor neoficiale, Xiaomi Mi8 ar fi două variante, cea simplă cu un display de 5.6 inch, FullHD+, cu raport 18:9, precum și un Xiaomi Mi8+ care este cu ecran de 6.01 inch, tot 18:9, 2160×1080 pixeli. Ambele au procesor Qualcomm Snapdragon 845, cu pînă la 8GB de RAM, 128GB de stocare internă. Modelul de top are cameră foto duală cu doi senzori de 16 megapixeli și se anunță o baterie de 4.480 mAh, care ar fi cea mai mare disponibilă pe un flagship la momentul actual.

De asemenea, prețul anunțat pentru acest device, dacă se dovedește a fi real, este de 475 de dolari, adică sub nivelul OnePlus 6 care este acum cel mai bine poziționat ca raport calitate/preț. Acum desigur, ar putea fi doar zvonuri și probabil prețul se referă la o variantă cu 4GB de RAM și eventual modelul compact. Iar cel mare probabil pleacă de la 575 dolari și apoi crește în funcție de RAM și stocare. Dar urmează să aflăm toate aceste detalii pe 31 mai, o să urmăresc evenimentul și vă anunț.