YotaPhone 2, telefonul rusesc cu două ecrane pe care eu vi l-am prezentat în februarie, de la Mobile World Congress, ajunge în magazinele din România. Prețul este mare, dar rezolvă multe din problemele pe care utilizatorii de smartphone-uri le au. Este un gadget unic în felul său.
Prețul anunțat pentru România este 699 euro.

YotaPhone 2
YotaPhone 2

YotaPhone 2

YotaPhone 2 combină sistemul de operare Android cu noutatea celor două ecrane touch, unul alb-negru cu tehnologie E-ink, unul AMOLED Full HD. Display-ul principal are diagonala de 5 inch, iar cel monocrom are 4,7 inch și este always-on, afișează informațiile dorite non-stop. Este perfect pentru cărți în format digital, pentru navigația prin oraș, pentru notificări sau altele asemenea. Folosind doar ecranul alb-negru autonomia terminalului este mult mai mare. De exemplu dacă mergeți pe munte, cu cortul sau în Deltă, hărțile pot fi folosite alb-negru timp de 5 zile fără să aveți nevoie de priză.

Terminalul are o greutate de 150 de grame, grosimea fiind de 8,9 milimetri. Sunt două versiuni de culoare, alb sau negru. Ambele display-uri sunt protejate prin geam Corning Gorilla Glass 3.

(!) Cel mai ieftin smartphone decent la review (!) Apasă play 😉

Funcții speciale

YotaEnergy – acest modul transferă automat toate funcțiile cheie, incluzând apeluri și texte, pe cel de-al doilea ecran atunci când bateria ajunge la 15%, oferind astfel posibilitatea de folosire a telefonului pentru încă în 8,5 ore.

YotaMirror – pe ecranul Always-On poate fi folosită orice aplicație pentru Android. Printre acestea se numără cele mai populare aplicații pentru cărți electronice (precum Amazon Kindle) până la aplicații de messaging (precum WhatsApp).

YotaSnap – utilizatorii pot transfera de pe ecranul din față pe ecranul al doilea orice tip de informație, precum o hartă, un cod QR de la un bilet de călătorie și pot avea acces la această informație chiar dacă bateria se consumă în totalitate.

YotaCover – permite personalizarea ecranului cu fotografii sau notificări și mascarea informațiilor afișate pe ecranul Always-On la o simplă atingere.

YotaPhone 2 folosește sistemul de operare Android KitKat 4.4.3 și un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800, 2GB de memorie RAM, un spațiu intern de stocare de 32GB. Lista dotărilor este completată de o cameră foto principală de 8 megapixeli și una secundară de 2 megapixeli. Conectivitatea include 4G/LTE, WiFi și NFC.

YotaPhone 2 va fi comercializat pe piața din România pentru prima dată prin intermediul emag.ro.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!