Apple are mare nevoie de o noutate care să surprindă piața în 2017, iar aceasta nu va fi perechea de ochelari VR lansată pentru jocuri. Deja știm zvonul, el a circulat în martie și apoi în august, iar apoi a fost reconfirmat în această toamnă.

img_2410

Imediat după lansarea iPhone 7 și după ce s-a dovedit că păstrarea formatului a fost o eroare din partea lui Tim Cook, zvonurile au început să circule. “Noul mare redesign Apple va fi în 2017”. Apoi, “Apple va folosi în premieră ecrane OLED”, în fine, zvonul de zilele astea, care spune că Apple va face trei modele iPhone în 2017. Deja știm că al treilea model nu va fi iPhone SE 2.

Cele trei modele iPhone ar avea un ecran de 4.7 inch (sau 5 inch după alții), dar și două modele de 5.5 inch. Ce rost ar avea două modele de 5.5 inch? Păi tocmai aici este chestia, unul va fi iPhone Edge de care se tot discută, iar altul va fi iPhone Plus clasic. De asemenea, unul va fi probabil cu ecran Retina și unul cu ecran OLED. Eu cred că fanii hard-core ai Apple vor prefera totdeauna ecranele clasice, cu culori corecte, în detrimentul celor cu albastru puternic. Dar formatul Edge a prins foarte bine la nivel mondial, iar acum tot mai mulți producători îl adoptă pentru terminalele de top.

Analiștii au mai menționat în toamna asta că noul design Apple va fi “fără margini”, că va fi sticlă de la un capăt la altul și butonul de Home va fi doar virtual, desenat pe ecran cu un senzor de amprentă sub sticlă.

Sunt convins că încă se fac teste și se aleg diverse elemente, iar partenerii Apple vor produce primele sample-uri, după care vom vedea noi poze și noi informații pe surse.