Cei de la Google nu reușesc deloc să desființeze Hangouts, așa că lansează încă o alternativă de comunicare: chat pe Youtube. Este adevărat, există și un public captiv al Youtube, cum există oamenii care „trăiesc” doar pe Facebook sau unii care se uită doar la televizor.


Opțiunea nu este deocamdată activă, cel puțin nu la mine. Am încercat de pe mai multe telefoane. Dacă vouă vă apare asta, să-mi lăsați un comentariu.

Din fericire, chatul Youtube nu este o aplicație diferită, așa cum a făcut Facebook cu Messenger. Funcția de comunicare a fost integrată în aplicațiile mobile pentru Android și iOS și este înscrisă la opțiunile de sharing pentru clipurile video. Vedeți în demo-ul de mai sus cum se face.

Puteți discuta în grup despre un videoclip sau autorul acestuia, puteți trimite reacții cu emoji, puteți da reply cu alte clipuri video. Testele pentru noua funcție au fost anunțate de anul trecut, iar în 2017, Google a lansat soluția asta în Canada. După ce au văzut că feedback-ul a fost pozitiv, cei de la Google au decis să lanseze funcția la nivel internațional.

ads

Clipul este păstrat tot timpul deasupra discuției, astfel ca oamenii să poată viziona filmul în timp ce discută despre el. În aplicația mobilă, dacă dați share la un clip ar trebui să apară și Contacte, de unde să puteți selecta prietenii care au cont pe Youtube. Se pare însă că pentru a face primele chat-uri trebuie să inviți prietenii să participe la discuție folosind metodele clasice, prin email, Whatsapp sau Messenger. Poate chiar prin SMS.

Google oferă și multe alte aplicații dincolo de Hangouts. Este vorba de Android Messages, Allo, Duo. Pe Youtube sunt însă circa 1.5 miliarde de oameni pe lună și Google caută soluții prin care ei să fie mai bine conectați. Probabil vor crește un pic indicatorii precum time on site și poate și activitatea din jurul unor videoclipuri unde vor comenta mulți fani.