Asus ROG Phone 7, noua variantă a celui mai popular smartphone pentru jocuri, a fost lansată oficial. Are și variantă Ultimate. Modelele aduc două actualizări de OS și patru ani de actualizări de securitate.

Asus ROG Phone 7
De data aceasta nu l-am testat, doar l-am văzut online deocamdată.

Detalii tehnice Asus ROG Phone 7

Ecran: 6.78” AMOLED FHD+, 165Hz, 1500 nits, Gorilla Glass Victus
Procesor: Snapdragon 8 Gen 2
GPU: Adreno 740
Memorie: 16 / 18 GB RAM LPDDR5X
Stocare: 128 / 256 / 512 GB UFS 4.0
Camere foto: 50 13 + 5 megapixeli
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni: 173 x 77 x 10.3 mm
Greutate: 239 g
Baterie: 6.000 mAh + 65W
OS: Android 13, ROG UI
Tehnologii: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, USB Type-C 3.1, USB Type-C 2.0, IPX4
Preț: de la 5199 lei

Lansarea Asus ROG Phone 7

ROG Phone rămâne cel mai vândut smartphone de gaming la nivel mondial. Este rezistent la apă cu ratingul IPX4. Modelele folosesc procesorul nou Snapdragon 8 Gen 2, fără nicio surpriză. Au variante de 16 GB de RAM, dar probabil Ultimate vine cu 18 GB. Aceasta ar trebui să fie RAM LPDDR5X plus stocare UFS 4.0 (lărgimea de bandă este dublă față de UFS 3.1).

Are ecran Samsung AMOLED HDR10+ de 6,78 inch care folosește tehnologia exclusivă de reglare ROG pentru a obține o rată de reîmprospătare rapidă de 165 Hz. Oferă o calibrare mai bună pentru acuratețea culorilor și o rată de reîmprospătare maximă mai rapidă, făcându-l cel mai bun afișaj pentru smartphone de până acum. Cu o rată de eșantionare la atingere de până la 720 Hz și o latență de atingere de 23 ms, este afișajul pentru jucătorii care doresc să câștige un avantaj competitiv față de concurenții lor.
Are 1500 de nits luminozitate și este protejat de Gorilla Glass Victus.

Asus a realizat pentru ROG un mod special de jocuri, X Mode. Oferă maximum de performanță în orice joc video. Există un mod special de creștere a autonomiei în timp ce jocurile se mențin la 60 de fps-uri. Telefonul a obținut 1,36 milioane de puncte în Antutu. În noul Geekbench 6 are 2000 de puncte single-core și 5756 puncte multi-core. Sistemul de răcire face diferența. Are cameră de vapori pentru răcire rapidă.

GameCool 7 aduce îmbunătățiri substanțiale la aclamata răcire din seria ROG Phone. Structura internă a fost îmbunătățită în continuare pentru a asigura o disipare a căldurii și mai eficientă decât oricând. Pentru a îmbunătăți și mai mult disiparea căldurii, în comparație cu predecesorul său, introducem noul design ROG Rapid-Cycle Vapor Chamber, care creează o disipare a căldurii de până la 2,1 ori mai mare decât răcirea tradițională a camerei de vapori: toate acestea datorită inovațiilor, cum ar fi Liquid Return. canale și noile coloane Wick în formă de Y cu o rază de 0,7 mm creând împreună o eficiență termică îmbunătățită de 168% în comparație cu modelul anterior – asigurându-vă că ROG Phone 7 rămâne mai rece pentru perioade și mai lungi de joc.

AeroActive Cooler 6 are un sistem de răcire termoelectric AI integrat, care se bazează pe un cip de răcire în interiorul coolerului. Acesta comunică cu telefonul ROG 7 printr-o conexiune USB-C și poate scădea semnificativ temperatura telefonului. Acest accesoriu opțional este fără fir și funcționează cu puterea de la bateria telefonului, oferindu-vă atât confort, cât și mobilitate în timp ce jucați jocuri solicitante. Răcitorul poate alege modul optim de răcire în funcție de temperatura procesorului. De exemplu, cu încărcare grea de joc, Cooler-ul își va porni cipul de răcire pentru o răcire superioară.

Asus ROG Phone 7

Alte detalii tehnice

Camera foto principală are senzor de 50 de megapixeli. Senzorul este Sony IMX766, are tehnologie Quad Bayer, realizează imagini mai bune pe lumină slabă. Camera ultrawide este de 13 megapixeli, iar al treilea senzor de 8 megapixeli, pentru macro. Camera frontală este de 32 de megapixeli.

Difuzoarele stereo au fost îmbunătățite. Vor să ofere cel mai bun sunet integrat pentru experiența de gaming. Păstrează și mufa de 3,5 mm jack. Oferă sunet Hi-Res, LDAC și Aptx.

Păstrează Air Triggers, butoanele din lateral care pot fi folosite la jocuri. Pot fi personalizate pentru a face acțiunile dorite în timpul jocului. Sistemul de vibrații pentru feedback haptic a fost îmbunătățit și el.

Bateria de 6.000 mAh este formată din două module de 3.000 mAh. Asus a realizat un nou cooler pentru acest telefon – Aeroactive Cooler 7. Pe lângă răcirea activă care permite performanțe și mai mari, coolerul vine pentru prima dată cu un difuzor subwoofer. Crește puterea bass-ului cu 77%.

Versiunea Ultimate aduce ecranul ROG Vision pe spate, are 16GB RAM / 512GB stocare – preț 7099 lei.

X-Mode și Armory Crate permit reglajul fin și personalizarea performanței ROG Phone. X Mode (și X Mode+ cu AeroActive Cooler) permite utilizatorului să seteze o varietate de parametri de performanță, de la performanța CPU/GPU până la setările de sensibilitate la atingere și rata de reîmprospătare a afișajului. ROG Labs oferă, de asemenea, reglaj personalizat X-MODE pentru jocuri populare, cum ar fi Genshin Impact, pentru performanță maximă, gestionând în același timp echilibrul de căldură și durata de viață a bateriei – oferind timpi de redare mai lungi, cu căldură mai scăzută și stabilitate de performanță solidă.
Prin Armory Crate, utilizatorii pot personaliza performanța, atingerea, afișarea și setările legate de rețea, joc cu joc.