Black Friday 2017 la eMAG va fi pe 17 noiembrie – confirmat oficial. Faceam inițial acest pariu pe baza experiențelor din anii trecuți. În SUA este pe 24 noiembrie, iar din cauza livrărilor produselor eMAG are nevoie să fie cu o săptămână înainte. De altfel, eMAG va anunța data Black Friday 2018 cât de curând 🙂

eMAG Black Friday 2017

Sursa foto:  © Alexvirlan | Dreamstime

Anunțul oficial eMAG

Anul acesta, Black Friday va fi pe 17 noiembrie – pariu câștigat. În oferta de Black Friday eMAG vor fi 2.000.000 de produse.

ads

Cea de-a șaptea ediție a celui mai așteptat eveniment de shopping al anului, Black Friday, va avea loc pe 17 noiembrie, iar la eMAG peste 2.000.000 de produse vor fi în ofertă.

„De la an la an, Black Friday este un fenomen din ce în ce mai spectaculos. Plecând de la succesul Black Friday de anul trecut ne-am pregătit în ultimele 10 luni și vom avea oferte foarte bune pentru tot ceea ce își doresc clienții”,

– a declarat Tudor Manea, General Manager eMAG.

Astfel, numeroase produse vor fi la prețuri de Black Friday, de la televizoare, telefoane, laptopuri, fashion și articole sportive, până la electrocasnice, accesorii pentru casă și grădină, produse de îngrijire personală, mobilă, jucării și anvelope, iar ele vor putea fi achiziționate și în rate fără dobândă, prin intermediul cardurilor partenere. Alături de eMAG, în această ediție vor participa și peste 4.000 de selleri din Marketplace.

Încă din 2011, când eMAG a organizat pentru prima dată Black Friday în România, fenomenul s-a bucurat de un real succes și a avut creșteri considerabile de la an la an.

Astfel, un studiu realizat de Kantar Millward Brown după ediția de anul trecut a Black Friday a scos la iveală faptul că 94,3% din populația cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani auzise de cel mai așteptat eveniment de shopping al anului. Același studiu a confirmat preferința tot mai ridicată a românilor pentru cumpărăturile online: de Black Friday, 47,5% din cei care au achiziționat ceva au comandat online, în timp ce pentru offline au optat 41,5%, iar 11% au îmbinat ambele modalități.

Black Friday 2017 la eMAG

eMAG urmează să anunțe în curând, oficial, data Black Friday 2017, așa că că am să actualizez acest articol. Eu fac pariu că va fi pe 17 noiembrie, începând de dimineața. Am trimis întrebări, dar nu am o confirmare oficială a datei.

Ca de obicei, la eMAG vor fi cele mai multe și cele mai mari reduceri de Black Friday. Mă aștept să aibă la ofertă 100.000 de telefoane, tot atâtea televizoare, plus sute de mii de electronice și electrocasnice. Actualizez aceste cifre când va veni anunțul oficial eMAG.

Black Friday 2017 la alte magazine online

Am să urmăresc Black Friday 2017 în special la Flanco și Evomag, dar în mod sigur vor fi anul acesta reduceri la toți marii retaileri, începând de la Carrefour și Auchan, pînă la jucătorii mai mici. Cred că și Mega va avea Black Friday în 2017, că în general magazinele se urmăresc unele pe altele. O să fie iar campanie de promovare la Altex, care în general a dus în derizoriu ideea de Black Friday împreună cu Media Galaxy. Dar uneori și la unele produse au și ei reduceri, deci merită menționați. Apoi mai sunt și alte magazine online, de exemplu Fashion Days pentru haine și încăltări, F64 pentru foto, elefant pentru cărți și altele.

Pe măsură ce vin confirmările oficiale, am să actualizez aceste informații cu ofertele și perioadele de Black Friday 2017.

Sfaturi de Black Friday 2017

Este greu să nu iei țeapă de Black Friday, așa că repet regula de aur:

Nu cumpăra ceva de care nu ai nevoie, indiferent de preț.

Chiar dacă este 1 leu, plus transport, un produs inutil face doar să ocupe loc în debara și pe tine să pierzi timp, nervi și în fond bani. Nu va fi livrat rapid, că e congestie la curieri, vei avea încurcături cu livrarea și așa mai departe.

Fă o listă de produse, categorii de produse, pentru care merită să urmărești Black Friday 2017 și să faci achiziții care merită. Și a doua regulă, neapărat:

Verifică prețurile, verifică prețurile, verifică prețurile !

De-asta avem Google, de-asta avem ShopMania și altele, pentru a verifica prețurile și pentru a găsi cele mai bune prețuri. Iar dacă scrie acolo -75% și este de fapt mai scump decât la alt magazin, puteți spune pas liniștit.

Produse recomandate de Black Friday 2017

Telefoane. Pentru că mereu vrem telefonul nou, cel mai bun, cel mai puternic, cel mai interesant. Dar nu o să fie reduceri mari la telefoanele din top 10. Cele mai mari reduceri vor fi la telefoane precum:
– iPhone 5S / iPhone 6 / iPhone SE
– Galaxy S6 Edge / Galaxy S7
– Google Pixel 1
– HTC U11
– LG G6
– Oneplus 5
– Zenfone
– Xiaomi Mi6
Am să pun și prețurile de zilele astea, să le comparăm cu cele de Black Friday 2017.
Accesorii. Tot timpul aveți nevoie de accesorii, de încărcător, de cabluri, de husă și carcasă, de stabilizator foto, de selfie stick, trepied, lumini pentru selfie, lentile de smartphone și multe, multe altele. Vă recomad să faceți comparații între site-uri independente, precum Mobile Direct și site-uri precum F64 sau eMAg.

Laptop. Este tot timpul loc pentru un laptop nou, vânez un Macbook Air pentru drumuri, mă uit după un laptop mai bun pentru cel mic, dar nu numai. Oricând un laptop care este la ofertă de Black Friday poate avea prețul redus serios pentru că producătorul sau magazinul vrea să scape de stoc. Doar că trebuie să aveți grijă la prețuri, să vă uitați și pe Amazon, dacă nu cumva prețurile sunt mai mici cu tot cu transport.

Desktop. Este perioada perfectă pentru un upgrade de desktop, de componente hardware, se schimbă iar plăcile de bază, procesoarele, placa grafică. Trebuie văzut ce oferte sunt, măcar o carcasă custom la ofertă să fie. Eu nu folosesc desktop-ul de câțiva ani, vă pot spune că nu îi duc lipsa, dar uneori când fac procesare video se simte chestia asta.

Console de joc. M-aș uita după Playstation 4, cred că va fi la ofertă foarte bună, pentru că au apădut modelele noi și e timpul să se vândă generațiile anterioare. Cred că sunt foarte multe jocuri mișto pentru Playstation, inclusiv Fifa 18, abia aștept să vedem ce oferte vor fi. Eu așa mi-am luat Xbox 360 la ofertă, dar acum nu cred că aș trece la One S, pur și simplu nu mă mai atrage. Iar la gaming am trecut pe laptop, văd că RoG Strix este perfect pentru ce mă joc eu.

Televizoare. Am văzut zilele trecute prețuri de 1500 de lei pentru diagonală de 150 de centimetri, cred că se vor face oferte bune de Black Friday 2017 la eMAG, iar la televizoare este mereu loc de mai bine.
Vă recomand:
– Sony Bravia
– Panasonic Viera
– Philips cu Ambilight
– LG OLED
– Samsung
Rămâneți pe brand că mergeți la sigur, nu aș paria pe Horizon sau alte branduri locale, unde s-ar putea să ajungeți la service prea des.

Electrocasnice. Aș vrea un expresor nou, o mașină de călcat cu stație de aburi, este timpul pentru aspirator nou că cele vechi au deja un an și merită reciclate. Cred că este perioada cea mai bună pentru a cumpăra electrocasnice, iar în restul anului se cumpără doar pe principiul că a murit de tot cel vechi și trebuie musai schimbat. Plus că de BF 2017 poți cumpăra aragazul mai bun sau mașina de spălat mai bună la prețul celei de care aveai bani altă dată.

Cadouri.

Black Friday 2017 este cea mai bună perioadă ca să cumpărați cadouri pentru perioada de Sărbători. De-asta și este cu mult timp înainte, pentru ca oamenii să aibă produsele la timp pentru Crăciun. Știu că au fost și cazuri în care au întârziat, dar sunt foarte puține, probabil din cauza lipsei de stoc sau a problemelor la unii curieri, se mai rătăcesc produse. Dar pentru cărți, albume foto, eșarfe, vinuri, este cea mai bună perioadă de achiziție și le puteți comanda și cu ambalaj de pe unele magazine, așa că ați mai rezolvat o problemă.

Mai sunt și altele, de exemplu eu de Black Friday iau bilete de avion, știu unde vreau să merg, știu datele aproximative, iau biletele pentru vacanță și de obicei au oferte și BlueAir și alții.

Plus haine de iarnă, geacă și pantaloni, să nu vă plângeți când dați zăpada de pe mașină, să puteți merge la schi ok și așa mai departe. Sigur o să fie o tonă de oferte.