Start-up-ul Boosteroid s-a lansat recent și în România. Au o plarformă tehnică avansată în spate, detaliez imediat mai jos. Ideea lor nu este nouă: permite streamingul online de jocuri video. Astfel utilizatorul nu are nevoie de un calculator de gaming puternic. Doar de o conexiune rapidă la Internet.

Boosteroid streaming de jocuri România
Am aflat despre Boosteroid în cadrul unui seminar online, New-Gen Cooper Lake CPU Server. Huawei și Intel au discutat despre soluțiile inteligente pentru centre de date.

Cine este Boosteroid

Boosteroid permtie streamingul de jocuri video. Platforma hardware, combinată cu modulul optimizat oferă un răspuns aproape instantaneu la joc și nu cere jucătorilor să descarce niciun software. Clienții pot juca cei mai complexe jocuri video, chiar și fără un PC sau o consolă de top.

Unul dintre speakerii evenimentului online a fost chiar Ivan Shvaichenko, CEO și fondator Boosteroid, un partener important și client al Huawei. Boosteroid este o platformă cloud de ultimă generație, care oferă o experiență avansată de joc cloud pentru toată lumea. El a investit într-un server GPU personalizat de la Huawei. „Pentru a asigura cea mai bună experiență de joc în cloud pentru aproape 100 de milioane de utilizatori la care vom ajunge în curând, intenționăm să continuăm cooperarea cu Huawei ca partener strategic. Cooperarea noastră se extinde de la echipamente de rețea personalizate și servere GPU până la cele mai avansate soluții cloud. Huawei este într-adevăr un partener excelent, cu multă experiență în industrie și prezență în întreaga lume „, a menționat Ivan Shvaichenko.

Platformă customizată în parteneriat cu Huawei

Companiileau făcut echipă pentru a construi o platformă de jocuri online puternică și scalabilă, prin care permit oricui să joace chiar și jocurile care consumă cele mai multe resurse de pe orice dispozitiv. Inspirat de succesul furnizorilor de servicii cloud hiperscale, Boosteroid a dorit să construiască o platformă foarte scalabilă. Abilitatea de a scala cu încredere împreună cu capabilitatea de a oferi performanțe cu latență redusă și eficiențe operaționale cerute de afacerea sa a fost cheia succesului.

Jay Peng, președintele Huawei Enterprise CEE Nordic Region, a declarat: „Suntem mândri să avem în calitate de clienți numeroase întreprinderi europene pentru al zecelea an consecutiv. În strânsă colaborare cu toți partenerii și clienții noștri din Europa, Huawei aduce din ce în ce mai multe contribuții mari în domeniul întreprinderilor. Produsele și soluțiile noastre vor sprijini în mod constant dezvoltarea economică digitală locală. Huawei este, de asemenea, dispus să cultive în continuare talente ICT, pentru a accelera dezvoltarea industriei„.