Asus și-a prezentat azi rezultatele pe 2016 și planurile pentru viitor. Vești bune pe linie – au crescut pe zona de gaming și asta a tras după sine toate rezultatele companiei. Iar evenimentele de gaming vor continua, împreună cu Media Galaxy.

Zona gaming la Asus este reprezentată de produsele Republic of Gamers (ROG), principalul brand de hardware de gaming din România.

Anul acesta Asus are o cotă de peste 70% pe piața laptopurilor de gaming premium (GTX, Core i7), au vândut 38600 de sisteme, cam de 4.7 ori mai multe decât în 2014. Asus domină și zona sub 1000 de lei, dar și la segmentul peste 2000 de lei, pînă la sistemele premium.

În 2016, ROG a atins două recorduri privind evenimentele de eSPORTs: cel mai lung turneu de gaming offline Join the Republic@AFI Palace Cotroceni (30.09-16.10) și cel mai amplu turneu național acoperind 7 orașe mari (București, Iași, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Reșița). Cea mai intensă activitate s-a desfășurat în capitală, în centre comerciale precum: AFI Palace Cotroceni, Plaza România, Promenada Mall.

Acum, Asus organizează un nou maraton offline de jocuri video Join The Republic în Media Galaxy Park Lake. În perioada 9-18 decembrie 2016, gamerii din capitală sunt așteptați în noul mall să testeze cele mai tari sisteme ROG și să participe la turneele de CS:GO și Hearthstone.

Organizat împreună cu Media Galaxy, noul eveniment Asus ROG va aduce și premii ROG super atractive și multe alte surprize la tombolele din weekenduri. Cei mai buni jucători vor fi răsplătiți cu rucsacuri ROG Shuttle, mouși ROG Buzzard GX860 și baterii externe Asus ZenPower. Regulamentele, formularele de înscriere și desfășurătoarele turneelor sunt disponibile pe pagina de Facebook Asus Republic of Gamers România.