HMD Global, start-up-ul care deține licența pentru brandul Nokia pe următorii 10 ani, a lansat azi oficial în România noile telefoane, Nokia 6, Nokia 5, Nokia 3 și micul Nokia 3310 2017.

Vedeta rămâne Nokia 6, un smartphone bun care vine cu un preț excelent. Nu este vârf de gamă, dar are toate caracteristicile unui produs cu un raport calitate/preț excelent.

Au prezentat de asemenea Nokia 5, model mid-range pentru HMD, un telefon ieftin și decent, pentru cei nepretențioși.

ads

De asemenea, nu putea lipsi Nokia 3. Este cel mai ieftin model, cu dotări minimale, dar pe de altă parte va fi probabil cel mai bine vândut.

Așa se întâmplă și cu Nokia 3310, deja foarte comandat de nostalgicii brandului. Modelul a fost deja lansat în România de Vodafone și am văzut foarte mulți utilizatori care l-au cumpărat și au postat pe Facebook despre asta.

HMD Global vrea să poziționeze brandul Nokia în rândul companiilor responsabile, care sunt interesate să se implice social și să aibă un impact pozitiv asupra societății. Au lansat mai multe inițiative CSR și activități de gen.

De la Connecting People, cei de la Nokia vor susține de-acum mesaje precum United we are stronger, vor vorbi despre posibilitatea de a uni oamenii.

Toate telefoanele Nokia sunt de la finalul lunii în România, Nokia 6 are preț de 1119 lei, Nokia 5 are preț de 949 lei, Nokia 3 costă 699 lai, iar 3310 2017 este 259 de lei. Worldcom este distribuitor oficial Nokia, precum și operatorii Orange, Vodafone și Telekom Romania.

Planul HMD Global este să devină jucător de top în următorii 3-4 ani. Compania a preluat și o parte din laboratoarele R&D Nokia și vor lansa produse noi. Vor lansa modele pe toate segmentele de preț, inclusiv flagship. Nu pot dezvălui acum toate detaliile, dar sunt lansări pregătite pe parcursul acestui an.

Rămâne doar să așteptăm lansarea de noi telefoane Nokia, mie mi se pare clar acum că Nokia 7, Nokia 8 și Nokia 9 sunt proiecte reale, nu doar invenții ale unor site-uri de tehnologie. Cât despre detaliile tehnice și prețul lor, abia aștept să le aflăm.