Samsung Galaxy Ring, inelul smart al companiei sud-coreene, a fost prezentat oficial la MWC 2024. Se zvonea că va fi lansat la următorul Unpacked, dar la Mobile World doar l-au arătat lumii și au vorbit cu câteva publicații, precum Engadget, despre el.

Samsung Galaxy Ring

Cum este Samsung Galaxy Ring

Samsung vrea să intre puternic pe nișa inelelor smart, dominată acum de start-up-ul Oura. Acum, Samsung a arătat în sfârșit Galaxy Ring în formă fizică la Mobile World Conference (MWC 2024) și a dezvăluit câteva detalii suplimentare. Nu este încă gata de lansare, iar prețul nu a fost stabilit. Nici dacă vor urmări și aici strategia cu abonament.

Dispozitivul este, desigur, centrat pe sănătate și sport și va veni în trei culori, argintiu platină, auriu și negru ceramic. Va fi pus în vânzare mai târziu în acest an. Samsung a făcut câteva campanii de teasing pentru Galaxy Ring, începând cu evenimentul Unpacked de luna trecută. Tot ce știam la acea vreme era că va fi un inel smart orientat spre wellness, poziționat să rivalizeze cu Oura și că va avea o suită de senzori necunoscuți.

Samsung a expus Galaxy Ring după niște pereți de plexiglas transparent și sub o lumină neon pulsantă, așa că imaginile au ieșit destul de slabe calitativ. Nu știm exact dacă prototipul este funcțional complet la ora asta. Se pot vedea pe interior niște senzori, dar cam atât.

The Verge a reușit să afle că inelul este mai ușor decât se aștepta anterior și va fi oferit în mărimile de la 5 la 13, marcate de la S la XL în interiorul inelului. Dimensiunea bateriei (și, prin urmare, timpul dintre încărcări) va varia în funcție de dimensiune. Cele mai mici au o baterie de doar 14,5 mAh, iar variantele XL ajung la 21,5 mAh. Durata de viață a bateriei este necunoscută. Spre comparație, inelul Oura poate dura până la șapte zile între încărcări.

Galaxy Ring va oferi, de asemenea, un nou instrument numit “Scorul de vitalitate”, care măsoară starea de sănătate a utilizatorului, astfel încât să poți vedea dacă ești în formă maximă sau nu. Feedback-ul va fi disponibil prin „Booster Cards”, care oferă sfaturi bazate pe știință folosind somnul și alte date colectate de dispozitiv.

Galaxy Ring va face parte din ecosistemul Samsung Health și va fi compatibil cu Galaxy Watch. Aceasta înseamnă că veți putea folosi ambele dispozitive simultan pentru a vă urmări starea de sănătate și pentru a obține date de calitate superioară ca rezultat. Avantajul unui inel este că este mult mai puțin enervant să dormi cu el.